Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината: Предложението за зона без стари коли във Варна тепърва ще се разглежда

Снимка: pixabay.com

Предложението за въвеждането на зона с ниски емисии на вредни вещества  в атмосферния въздух от транспорта на територията на община Варна тепърва ще се разглежда от компетентните комисии към Общинския съвет и може да претърпи промени, преди да бъде предложено за гласуване. 

Това съобщават от общинската администрация във връзка с отправено запитване от редакцията на Радио Варна. Причината за предложението е транспонирането в българското законодателство чрез Закона за чистотата на атмосферния въздух на директива на Европейския съюз, свързана с опазването на околната среда, уточняват от администрацията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново огнище на птичи грип в Добричко

Огнище на птичи грип е установено в животновъден обект в село Стефаново, община Добричка, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Заболяването е регистрирано във ферма, отглеждаща 9 500 патици мюлари. Заразените с вируса и контактните птици ще бъдат умъртвени по хуманен начин. Около засегнатата птицевъдна ферма са..

публикувано на 20.02.24 в 18:00

Без конкретни договорки след срещата на земеделските представители с премиера Денков

Представители на Инициативния комитет за спасяване на българското земеделие и премиерът Николай Денков не постигнаха конкретни договорки по време на продължилата близо 2 часа среща, предаде БНР.  До сега бяхме изолирани от преговорния процес, за пръв път премиерът изслуша и разбра проблемите ни, каза за "Хоризонт" Мариана Милтенова от Съюза на..

публикувано на 20.02.24 в 17:27

Яни Янев: Продължителният недостиг на слънчоглед у нас ще доведе до тотално затваряне на производството на олио

Близо 50 на сто е недостигът на слънчоглед за мощностите за преработвателите на олио. Това каза за Радио Варна Яни Янев, председател на сдружението на производителите на растителни масла. Със слънчогледа от реколта`2023 у нас и с остатъците от реколта`2022 българският слънчоглед е около 2 милиона тона, а мощностите надвишават над 4 милиона тона,..

публикувано на 20.02.24 в 17:00

Маршрутни промени за линия 10 във Варна от сряда

От 9 часа на 21 февруари, сряда,  се въвежда промяна в маршрута на автобусна линия № 10, съобщиха от "Градски транспорт".  След спирка „Янко Михайлов“ автобусите ще продължават по бул. „Левски“, ще обслужват спирки „Стадион Спартак“, „ХЕИ“, през автоподлеза на ул. „Царевец“ ще се връщат отново на бул. „Левски“, за да обслужат спирките „ХЕИ“ и „Стадион..

публикувано на 20.02.24 в 16:22

Достъпа до трудова заетост на хората с увреждания обсъдиха във Варна

Равнопоставеност на пазара на труда на хората с увреждания и учене през целия живот са темите, които обсъдиха по време на среща-разговор "Достъп до трудова заетост, учене през целия живот = социална справедливост"  представители на неправителствени организации и на социални предприятия по повод Международния ден за социална справедливост във Варна...

публикувано на 20.02.24 в 16:00
община Провадия

Възобновяват междуселищния транспорт в община Провадия

Междуселищният транспорт в община Провадия се възобновява от утре – 21 февруари, съобщиха от администрацията в града. Ще бъдат обслужвани всички маршрутни разписания по автобусни линии от утвърдените досега транспортни схеми.  Пълният списък на маршрутите с началните часове на тръгване на автобусите са публикувани в официалната интернет..

публикувано на 20.02.24 в 15:56

Академия за работодатели в Социалната чайна във Варна

Академия за работодатели организират в Социалната чайна във Варна.  Към момента има записани организации, които проявяват интерес към обучението. Първото събитие е предвидено за 15 и 16 март. Проектът Академия за работодатели ще се провежда периодично през тази година, като са планирани серия от 6 безплатни обучения, които ще се..

публикувано на 20.02.24 в 15:45