Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха млади учители и студенти във Варна

| обновено на 05.12.23 в 16:45

Награди 15 млади учители за мотивиран старт в учителската професия. Отличия получиха и 13 студенти от варненски висши училища, класирани на І, ІІ или ІІІ място на студентски олимпиади, международни и национални състезания и конкурси, съобщават от общинския пресцентър. Отличията си те получиха от кмета на Варна Благомир Коцев и председателя на Общинския съвет Христо Димитров

Приветствам учителите, че са избрали да тръгнат по този труден път, защото учителската професия е призвание. Вие сте тези, на които ние ще поверим нашите деца. Във Варна предстоят промени за добро и ние разчитаме на Вас, те да бъдат приложени, каза по време на награждаването кметът Благомир Коцев. Той допълни, че Община Варна е отворена към образователната система в града и ще й помага да се развива. 

Кметът поздрави за постиженията и пожела успех на студентите. 

Чуйте репортажа на Доротея Николова:
Наградените учители се предлагат от директори и педагогически колективи. Тази година носители на отличието са: Виктор Балев – учител по икономическа информатика във ВТГ „Георги Стойков Раковски“, Филип Александров – учител по английски език в ОУ „Добри Чинтулов“, Вероника Кръстева-Димитрова - учител в начален етап в ОУ „Константин Арабаджиев“, Невена Недялкова – учител по история и география в IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, Екатерина Транова – учител в СУ за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, Радина Станкова – учител по практическо обучение в Гимназията по дървообработване „Н. Хайтов“, Пламена Калъчева – учител по български език и литература в IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, Борил Атанасов – учител по специалността „Ударни инструменти“ в НУИ „Добри Христов“, Миглена Стефанова – учител по английски език в ЧСУ „Монтесори Варна“, Сияна Николова – учител по информатика и информационни технологии в МГ „Д-р Петър Берон“. Наградени бяха и три учителки от ДГ №17 „Д-р Петър Берон“ - Габриела Минчева, Жани-Мария Борисова и Ванеса Йорданова, както и Исабел Илиева и Деница Москова – учители в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование. 
Наградените студенти са номинирани от студентските съвети към съответните висши училища. Те получават грамота и парична награда. Отличените са: Жак Семизов - студент 4 курс, специалност „Счетоводство и одит“ в Икономически университет – Варна, Ивайло Петров - студент 6 курс, специалност „Киберсигурност“ в Техническия университет, Ванеса Събкова - студентка 3 курс, специалност „Графичен дизайн“ във ВСУ „Черноризец Храбър“ и Мила Петрова - студентка 5 курс, специалност „Право“ в същия университет. Отличени са още студентите от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” - Васил Консулов - студент 5 курс, специалност „Медицина“,  Павло Славов – също студент 5 курс, специалност „Медицина“, Петя Стоянова - студент 5 курс, специалност „Дентална медицина“, Кристина Куцарова - студентка 4 курс, специалност „Медицина“. Отличени са и студентите от ВВМУ „Н. „Вапцаров“ - Филотея Димитрова - студентка 5 курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“, Димитър Димитров - студент 4 курс, специалност „Киберсигурност“,  Павлина Георгиева – студентка 3 курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“, Антон Антонов - студент 2 курс, специалност „Корабоводене“ и Антон Атанасов - студент 3 курс, специалност „Киберсигурност“.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ
Фаропазачът Наньо Нанев

Над 30 години на пост - фаропазачът Наньо Нанев

"Фар Шабла през погледа на на фаропазача Наньо Нанев". Това е заглавието на книгата за най-високия и най-стария морски фар у нас. Години наред по нея е работил Наньо Нанев, който вече над 30 години нарича свое работно място именно Шабленския фар.Боядисан в бяло и червено, той повече от век и половина указва пътя на мореплавателите в Черно море...

публикувано на 02.03.24 в 09:30

Подари един час на природата – експерт на WWF съветва с какви полезни дейности можем да опазим Земята

„Подари час на природата“ – този призив цели да насърчи хората не само да изгасят светлините символично за 60 минути на 23 март, но и да посветим време за полезни природосъобразни дейности. Това заяви за БТА Калина Бояджиева от WWF – България. Тя е координатор на Часа на Земята за нашата страна. Организацията е създала платформа, на която има..

публикувано на 02.03.24 в 09:14

Виктория Бекъм представи с патерици новата си колекция в Париж

Нито патериците, нито протестиращи активисти успяха да развалят големия момент на Виктория Бекъм на Седмицата на модата в Париж. Въпреки предизвикателствата, модната икона и бившето момиче от Spice Girl реши да упорства, представяйки най-новата си колекция с лъчезарна усмивка. С погледите на модния..

публикувано на 02.03.24 в 09:06

Повече от 100 студенти и ученици ще участват в концерт-спектакъла "Но ний знаем", посветен на 3 март

Община Варна и Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" организират концерт-спектакъл "НО НИЙ ЗНАЕМ...", посветен на Националния празник на България. От 17 ч. на 3 март на сцената на зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна ще се насладим на изпълненията на младите артисти – студенти и ученици, от Академичния танцов театър на..

публикувано на 01.03.24 в 14:18

Във Варна показват реликви в чест на провъзгласяването на Батенберг за български владетел (СНИМКИ)

За първи път във Варна показват реликви в чест на провъзгласяването на Александър Батенберг за български владетел. Три забележителни подноса, които младият княз получава като дар от жителите на Русе, Ловеч и Берковица, са част от изложбата „Александър I: по Божията милост и Народна воля Княз на България“. Експозицията, включваща и фотографии на..

публикувано на 01.03.24 в 10:38

Честита Баба Марта!

Освен прекрасна традиция, датираща от преди векове, мартеницата маркира духовното пространство на българската нация и свидетелства за културното влияние на страната ни в миналото.  Всяка година в първия ден на месец на март българите се окичват с мартеници, като обичаят се свързва с триумфа на настъпващата пролет над отиващата си зима. Наред..

публикувано на 01.03.24 в 09:11

WWF посвещава кампанията си за Часа на Земята на хората и природата

Природозащитната организация WWF стартира втората фаза на своята кампания „Подари природа. За нашето бъдеще“. Тя е посветена на Часа на Земята, който тази година ще настъпи точно в 20:30 на 23-и март. Фокусът на кампанията е опазената околна среда и нейната основополагаща роля в нашия живот, благоденствие и икономика. Всяка секунда природата ни..

публикувано на 29.02.24 в 20:02