Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Варна, концесионерът на летището и немски фирми планират общ маркетинг, финансиран от МТ

2
Летище Варна
Снимка: varna.utre.bg

Новоизбраните общински съветници се събират на трето заседание, което ще започне в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. Те ще разгледат предложение за участие на Варна в процедура за провеждане на маркетингова политика в туризма за рекламиране на туристически услуги по Черноморието с цел повишаване на заетостта в туризма. Тя е част от програма на правителството, финансирана от бюджета на Министерство на туризма с 5 млн., за общините от Черноморския регион. Всяка община може да участва с до два проекта и да получи за всеки от тях до 400 хил.лв. като 60% държавно съфинансиране. Това става ясно от проектодокументацията за днешното заседание, внесена от кмета Благомир Коцев. Община Варна ще кандидатства с два проекта, в които бенефициенти са и концесионерът на Летището „Фрапорт Туин стар Еърпорт Мениджмънт“, както и две немски туристически фирми „Алтурс флуграйзен“ от Дюселдорф и „Шауинсланд райзен“ от Дуисбург, става ясно още от предложението на кмета. 

Една от точките на сесията днес е избор на заместник-председатели на местния парламент. Според проекта на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, който също ще бъде гласуван днес, само групите ще имат право да предлагат свои кандидати за заместник-председатели. Изборът ще се извърши поотделно за всеки предложен кандидат, с явно гласуване и с мнозинство повече от половината от общия брой съветници.

На заседанието общинските съветници ще изберат също членовете на постоянните, временните и специализираните комисии и ще решат кой да ги оглави.


По публикацията работи: Мариела Димитрова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Оркестърът на ВМС навършва 140 години

Днес се навършват 140 години от създаването на Представителния духов оркестър на ВМС. Първообразът му е създаден на 28 февруари 1884 г. към Дунавската флотилия в Русе и е наброявал 22 оркестранти. В продължение на 36 години, диригенти на оркестъра са чужденци, пет от които са чехи. Общо 18 души са държали диригентската палка. Първи..

публикувано на 28.02.24 в 06:40

Къде няма да има ток на 28 февруари

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, токът спира днес във Варна в карето около ул. Братя Миладинови, ул. Княз Борис I, ул. Любен Каравелов. между 8.30 и 17 ч. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в районите на карето, заключено между бул. Сливница, ул...

публикувано на 28.02.24 в 06:11

Отбелязваме Деня за борба с тормоза в училище

Отбелязваме Деня за борба с тормоза в училище. Обикновено се пада през последната сряда на месец февруари. Инициативата се поражда през 2007 г. в Канада, където две момчета застават в защита на свой приятел и съученик, тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги..

публикувано на 28.02.24 в 06:10

Слънчево, с облаци

Днес във вътрешността ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, сутринта на места все още мъгливо, а по Черноморието по-продължително ще се задържи ниска слоеста облачност или мъгла. Сутринта ще е почти тихо, около обяд ще се появи слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 14° и 19°, по Черноморието от 9° до 12°, за Варна..

публикувано на 28.02.24 в 06:02

ВАС потвърди избрания на първи тур кмет на район „Аспарухово“

Върховен административен съд (ВАС) остави в сила решение на Административен съд – Варна, с което е потвърдено решение на ОИК Варна за избор на Ивайло Маринов за кмет на район „Аспарухово“ - Община Варна, избран на първи тур от проведените местни избори на 29.10.2023 г. Административно дело № 269 от 2024 г. по описа на ВАС е образувано по касационна..

публикувано на 27.02.24 в 19:25

Три дни се очаква да продължи следващото заседание на Варненския общински съвет

Седмото заседание на Общинския съвет във Варна ще се проведе на: 29 февруари, 1 март и 5 март , съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Сесията и в трите дни е с начален час 10 и ще се проведе в зала "Пленарна".  Припомняме, че заседанието на Варненския общински съвет от 21 февруари трябваше да продължи на следващия ден, но беше..

публикувано на 27.02.24 в 19:05

КЗП: Ще се търси трайно извънсъдебно решение с мобилните оператори за индексацията на таксите

Председателят на Комисията за защита на потребителите внася доклад, който разглежда начините за осигуряване на равнопоставено положение на потребителите спрямо мобилните оператори при индексацията на месечните абонаментни такси, съобщиха от комисията. На основание чл. 148, ал. 1, т. 3 от Закона за защита на потребителите мобилните оператори са поискали..

публикувано на 27.02.24 в 18:20