Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна ще кандидатства по програмата за финансиране на маркетингови дейности в туризма

Снимка: varna.bg

С две проектни предложения ще участва Община Варна в новата Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България. Това стана ясно на днешното заседание на Общински съвет – Варна, на което беше дадена зелена светлина за кандидатстване. Решението беше взето с пълно мнозинство от съветниците, съобщават от ОбС-Варна.

Процедурата е за провеждане на маркетингова политика за рекламиране на туристически услуги по Черноморието, която индиректно да спомогне за повишаване на туристическата заетост. Освен Варна допустими кандидати са още 20 български общини.

Общият размер на средствата за изпълнение на програмата е в размер на 5 млн. лв., осигурени от държавата посредством бюджета на Министерството на туризма. Максималният размер за всеки проект е до 400 хил. лева, от които 60% са безвъзмездна финансова помощ. Останалите 40% от финансирането за изпълнение на проекта се осигуряват под формата на собствено съфинансиране от бенефициента и партньорите му.

„Варна – дестинация на четири сезона – неразкритите съкровища“ и „Варна – магията на морето“ са двата проекта, с които общината ще кандидатства. Предвижда се проектните предложения да бъдат изпълнени в партньорство с концесионера на Летище Варна – Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, и две туроператорски фирми, каквото е условието по програмата. Проектите с индикативна стойност от по 400 хил. лева са за промотиране на дестинация Варна в Германия.

Срокът за изпълнението им не може да бъде по-дълъг от 12 месеца.


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ
 море с облаци

Променлива облачност и слаби ръмежи в неделя

Облачността ще e променлива, до обяд по-често значително, на места придружена от слаби ръмежи.  След полунощ ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла, която на места във вътрешността на района ще се задържи до обяд.  Ще духа слаб север-североизточен вятър, който през нощта на много места ще стихва, а утре постепенно ще се преориентира..

публикувано на 02.03.24 в 15:05
Биляна Раева

Биляна Раева: Собственик на част от Дупката иска да построи на този терен културно-търговски център

Частната фирма, която е собственик на 900 квадратни метра от Дупката в центъра на Варна, предлага на общината на този терен да бъде изграден културно-търговски център. Фирмата предлага още да построи сградата за собствена сметка, на принципа на публично-частното партньорство. Това съобщи в предаването „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ Биляна..

публикувано на 02.03.24 в 14:13

Отрязаха 100-годишно дърво във Варна срещу акт за 100 лв

Актът за незаконното отстраняване на дървото е само 100 лева. Издаден е на нарушителя, но дървото вече го няма.  Отрязано е само за 15 минути, рано сутринта след 8 часа. Районът е "Приморски", квартал "Левски"... Там, където има общо  4 стогодишни дървета от вида Копривка. Сега вече остават само три. Причината за резитбата е, че дърветата са..

публикувано на 02.03.24 в 13:59
Христо Рафаилов в студиото на Радио Варна

Христо Рафаилов: Подготвяме два документа за бюджет на Варна

"Всяко предложение за промени в проектобюджета на Варна трябва да отговаря на три условия – законосъобразност, целесъобразност и източник на финансиране. Много от предложенията на общинските съветници за дофинансиране на различни сфери и дейности не отговарят на тези условия, особено на това за финансирането", каза в предаването „Позиция“ на..

обновено на 02.03.24 в 13:21

Наградиха участници в конкурса „Български архитектурни паметници в макети"

Над 130 ученици в четири възрастови групи, от 37 населени места от 15 области, са се включили в 13-то издание на Националния ученически конкурс „Български архитектурни паметници в макети" ,организиран от Общинския детски комплекс във Варна. Това съобщи Маргарита Гигова-председател на комисията за организиране на събитието. Отличията на..

публикувано на 02.03.24 в 13:12

Затварят за около два часа района около Катедралния храм заради честването на 3 март

Във връзка с честването на националния празник 3 март и организирането на мотошествие Община Варна въвежда временна организация на движението в централната част на града. На 3 март от 9:30 ч. до приключване на церемонията по вдигане на националното знаме (около 10:30 ч.) ще се преустанови движението на автомобили на площад „Св. Св. Кирил и..

публикувано на 02.03.24 в 13:06

Доц. Татяна Буруджиева: До края на годината очаквам да има предсрочни избори

До края на годината се очаква да има предсрочни парламентарни избори. Това прогнозира в ефира на Радио Варна  политологът и университетски преподавател доц. Татяна Буруджиева. Тя коментира политическите новини през седмицата, свързани с предстоящата оставка на кабинета Денков на 6 март и евентуалната ротация.  Вижда се, че тези хора не могат да работят..

публикувано на 02.03.24 в 11:30