Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частно събитие е предизвикало голямото задръстване на Морска гара в неделя

2
Снимка: Айтен Ферад, "Виждам те КАТ-Варна", Фейсбук

Задръстването на Морска гара в неделя вечер, 10 декември, е било в резултат на частно събитие, организирано на територията на пристанище Варна, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев. Той допълва, че Общината не е била уведомена за събитието. 

"Веднага след като бях информиран, предприехме всички възможни мерки за регулиране на движението от Общинска полиция и Областната дирекция на МВР във Варна", посочва Коцев.

Той допълва, че ще потърси отговорност за това и ще изиска управителният орган на Пристанище Варна да уведомява Общината и ОД на МВР Варна за подобни събития предварително, за да бъдат регулирани движението и достъпът до Морска гара, за да бъдат предотвратени задръствания. 

Призовавам и гражданите, за тяхно удобство, при такива събития на територията на Морска гара и при възможност, да не идват с автомобилите си, а да използват алтернативни методи за придвижване, подчертава кметът на Варна.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Земетресение между Румъния и България, на 50 км от Добрич

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер удари граничния район между България и Румъния в Черно море. Трусът е регистриран в 12:43 ч. българско време , съобщиха от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Епицентърът е на 50 км от Добрич и на 6 км югозападно от румънския град..

публикувано на 22.07.24 в 14:06

Продължава да тлее пожар край Балчик

От 16 юли до днес продължава да тлее пожарът край Балчик в близост до претоварната станция за отпадъци. В непосредствена близост до няколкото огнища се намират високи сухи треви и ако вятърът обърне от Добрич към морето, пламъците могат да заплашат вилните зони Момчил и Овчаровски плаж. Това коментира началникът на балчишката пожарна Стелиян Стойчев...

публикувано на 22.07.24 в 14:03

ВиК-Добрич: Прекъснато е водоподаването в района на Оброчище и Дропла

Днес от ВиК-Добрич съобщават за прекъснато водоподаване в района на Оброчище и Дропла. В последното село почти десет дни са с нарушено водоподаване. През почивните дни питейната течност на по-ниските места се върна по чешмите, но днес се очаква да спре с изпразването на системата поради аварийните дейности и да бъде възобновена до утре с пълненето ѝ,..

публикувано на 22.07.24 в 14:01

Кирил Петков: Ще търсим подкрепа и в 51-вото НС

След връщането на втория, неизпълнен, мандат на президента Румен Радев, с ъпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че ще търсят подкрепа и в следващото Народно събрание.  Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО) "Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Връзката между доходите на хората,..

публикувано на 22.07.24 в 13:04

Недоволство заради разширение на варненско училище

Основното училище „Васил Друмев“ във Варна скоро ще бъде строителна площадка. Предстои неговото разширение с нова пристройка, която ще бъде на три етажа, с 12 класни стаи. Ще бъде изграден и нов физкултурен салон. Проектът е мащабен и е за близо 4 милиона лева.  Причината за разширението е да се изпълни изискването на Министерството на..

публикувано на 22.07.24 в 13:00
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

"Възраждане" предлагат пострадалите от пожарите да бъдат настанени в хотели

Парламентарната група на "Възраждане" ще внесе утре в Народното събрание проект на решение пострадалите от пожарите, чийто дом е бил разрушен от пламъците, да бъдат настанени в хотели в близките градове за сметка на държавата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов, цитиран от БНР.  Според Костадинов е недопустимо хората да живеят във..

публикувано на 22.07.24 в 11:50

Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО)

В този час президентът Румен Радев връчва мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в Народното събрание - тази на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Очаква се ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен. Това свое намерение те обявиха пред медии миналата..

публикувано на 22.07.24 в 11:04