Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали унищожават автобусни спирки в Добрич

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Вандали унищожават автобусните спирки в град Добрич, алармират от Общината. Повече от половината, изцяло подменени по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“ 30 спирки, вече са счупени.  

Благодарение на средствата, отпуснати за проекта от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, в Добрич, освен всички светофарни уредби, бяха подменени и 30 автобусни спирки. На всяка от тях бяха поставени информационни електронни табла, както и камери за видеонаблюдение. Още с приключването на проекта, повече от половината от тях вече са натрошени от вандали, посочи ръководителят му Геновева Друмева. 

По думите й потрошените стъкла ще бъдат подменени, след като се направи отново обход, за да се установи колко от тях са счупени. 

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без ток в Североизточна България

Няколко местностите във Варна ще имат временно спиране на електричеството поради обслужване на ел.таблата от 08:30 ч. до 17:00 ч. Това са м-т Дъбравата, Малко Ю,  Студен извор, Траката, Евксиновград, Фатрико дере, ул.13-та, ул. Теодор Траянов, ул. Божидар Божилов, ул. Любен Дилов, ул. Манол Лазаров и ул. Матей Граматик, електрозахранени от ТП..

публикувано на 08.07.24 в 06:44

Слънчево и горещо в понеделник

Днес времето ще е слънчево и горещо! Ще духа слаб североизточен вятър, следобед от източна четвърт, а по крайбрежието ще се подсили от бриз. Максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието от 28° до 31°, за Варна около 31°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 25°-26°. Температури, измерени в 6ч. РУСЕ 20,  СИЛИСТРА..

публикувано на 08.07.24 в 06:19
Temida

Протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Протест ще се състои на бул. „Сливница“ за изразяване на непримиримост към войната по пътищата и чувството за безнаказаност. От 19:00 ч. на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по..

публикувано на 08.07.24 в 04:01

Жълт код в цялата страна за опасни температури в понеделник, 8 юли

В понеделник, 8 юли, ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър, предаде БГНЕС. Ще бъде много горещо и сухо, което е голяма предпоставка за възникване на пожари. Критични са районите на Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Шумен, както и..

публикувано на 08.07.24 в 03:54

Започва изплащането на преизчислените пенсии

Преизчислените пенсии ще се изплащат между 8 и 22 юли. Изплащането ще се осъществява чрез пощенските станции от 8 юли до 22 юли, а преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 юли. Увеличението на..

публикувано на 08.07.24 в 03:50

100 декара сухи треви в района на летището в Балчик изгоряха

Сигнал за огъня е подаден на 7 юли, около 18.00 часа. За около три часа два екипа на пожарната в Балчик успяват да потушат огъня със съдействието и на военна техника, съобщи началникът на районната служба Стелиян Стойчев. Това е вторият пожар на мястото последните дни, за който се предполага, че възниква умишлено, предизвикан от хора, които..

публикувано на 08.07.24 в 03:42

В понеделник ще е слънчево и още по-горещо

През нощта ше е ясно и почти тихо, само по Черноморието със слаб северен вятър. Преобладаващи минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Утре ще е слънчево и още по-горещо! Ще духа слаб вятър от изток и североизток, по Черноморието до умерен, следобед подсилен от бриза. Максимални температури от 34° до 39°, по брега на морето..

публикувано на 07.07.24 в 16:12