Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топло време в четвъртък, довечера започват превалявания

На места в Източна България сутрешните температури достигат до 16 градуса

Есенно море, ноември
Снимка: Радио Варна, Мариела Димитрова

Утрото в четвъртък ни посреща с топло като за декември време, почти без вятър. Сутрешните температури в Източна България са в голям диапазон - от 4-5 градуса в Русе и Шумен до 16 градуса в Ахтопол.

Във Варна в 5.00 часа са измерени 8 градуса, показват данните на НИМХ. Влажността на въздуха е 89%, а атмосферното налягане е 1006 хПа, което е много по-ниско от средното за месеца.

Мъгла има в Русе с намалена видимост до 800 метра, а в Карнобат и Бургас има димка.

Днес облачността ще е променлива, в сутрешните часове над отделни района с ниска слоеста облачност или мъгла. Следобед облачността от северозапад постепенно ще се увеличи и вплътни. В часовете около полунощ по крайбрежието ще започнат слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен, по Южното Черноморие временно силен вятър от юг-югозапад, който постепенно ще се обърне от запад-северозапад и временно ще отслабне, последно по южното крайбрежие. Ще е сравнително топло за сезона с максимални температури между 12° и 17 °, по южното крайбрежие и малко по-високи. За Варна около 16°.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 9° до 11°.

Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часа и 31 минути, залез в 16 часаи 34 минути. Продължителност на деня9 часа и 2 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /19.4°/е измерена през 1957година, а най-ниската /-10.0°/ през 1977 година.

Прогнозата е на дежурния синоптик Доротея Колева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Градски транспорт" с официална позиция във връзка със съобщения от страницата на Община Варна

Твърденията, че „Градски транспорт“ ЕАД се води умишлено към „декапитализация“, „фалит“ и т.н., ръководството на дружеството уверява, че те не отговарят на истината. Това съобщиха в своя позиция, изпратена до медиите, от "Градски транспорт"-Варна. Те допълват, че са предприети мерки за подобряване на финансово-икономическото състояние на дружеството и..

публикувано на 14.10.24 в 12:13
Росен Карадимов

Росен Карадимов: Българската банка за развитие подготвя програми за финансиране на публични политики

Министерството на иновациите и растежа оперира по две европейски програми на обща стойност от 5 милиарда лева. Предстои откриването на определени мерки по тези програми. Това обяви министър Росен Карадимов по време на Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България в к.к. "Албена". Изградена е и нова стратегия за работа..

публикувано на 14.10.24 в 11:29

Шофьори от градския транспорт във Варна с опасения, че дружеството се води умишлено към фалит

Открити са нарушения в начина на възлагане по договора за резервни части в дружеството "Градски транспорт" във Варна, а   Общината в морската столица иска да разбере как при 30 млн. лв. разходи за издръжка, условията на труд и работните заплати на шофьорите са все така ниски. Това заяви за БНТ заместник-кметът по правните въпроси Диян Иванов. Той..

публикувано на 14.10.24 в 11:12

65 години от създаването на авиобаза "Чайка"

На 14 октомври Морската вертолетна авиобаза "Чайка" отбелязва 65 години от своето създаване.  Авиобазата е разположена на южния бряг на Варненското езеро.  Условно историята на Военноморската авиация може да бъде разделена на два периода: първия – от 1917 г. до края на 50-те години, свързван с използването на водосамолети, и втори..

публикувано на 14.10.24 в 11:10

Полицейска акция срещу купуването на гласове се провежда в столицата

На територията на Софийска област се провежда мащабна специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. Информация за полицейските действия и междинните резултати ще бъде дадена от началника на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-София комисар Петър Соколов по-късно днес, предаде БНР...

публикувано на 14.10.24 в 10:48

Ще строят естакада в района на Двете кули във Варна

Успоредно с ВиК ремонтите в района на Двете кули във Варна вече е пуснат проект за изграждане на естакада, която ще облекчи трафика в участъка. Това съобщи за Радио Варна кметът Благомир Коцев. Средствата за естакада на Двете кули ще бъдат осигурени от Министерството на финансите, а дейностите по изграждането на съоръжението по план трябва да..

публикувано на 14.10.24 в 10:20
Кметът на Варна Благомир Коцев

Благомир Коцев: Не приемаме рязкото увеличаване на такса смет

Община Варна и кметовете на останалите общини не приемат рязкото увеличаване на такса смет за гражданите. Така коментира за Радио Варна кметът Благомир Коцев темата за новия механизъм за определяне на такса смет за битови отпадъци - въпрос, който бе обсъден на годишната среща нас българските местни власти в курортен комплекс "Албена"...

публикувано на 14.10.24 в 10:00