Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нуждаещи се хора от Шабла и селата получават дарения от благотворителна кампания

Снимка: пиксабей

Събраните дарения от благотворителната кампания „От дом на дом, от сърце на сърце. Честита Коледа!“ ще достигнат днес до хората, за които са предназначени.Това обяви за Радио Варна Живко Янев, който организира кампанията заедно със Светослав Василев. И двамата са от Шабла, а целта им е да бъдат подпомогнати самотно живеещи, болни, стари, трудноподвижни и други нуждаещи се хора от родния им град.

Кампанията се провежда за пета поредна година, като сега се разраства и ще бъде помогнато и на хора от селата в община Шабла, защото има много нуждаещи се. Добрата новина е, че има много хора, които искат да помогнат, каза още Живко Янев.

Над 100 души са нуждаещите се, разказа още той. Много дарители се отзовават на добрата кауза, като сред тях са хранителни вериги, приятели на организаторите, съграждани и деца, които изработват картички с пожелания.

Доброволците са подготвили пакетирани хранителни продукти, като боб, леща, захар, олио, колбаси, сладки, консерви и са ги опаковали в торбички с логото на кампанията. Всички дарения са проверени за качество и срок на годност, подчерта още Живко Янев.  Голяма помощ е оказвала и директорката на Домашния социален патронаж в Шабла Севдалина Илиева. Тя е предоставила помещение, където да се събират даренията, а днес заедно със служителите ще бъдат разпределени и раздадени на възрастни хора от Шабла и околни села.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановиха движението на АМ "Хемус" край Слънчево

Възстановено е движението на автомагистрала „Хемус“ в участъка пътен възел „Слънчево“ – пътен възел „Летище“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Припомняме, че вчера, 14 юли, участък от пътя беше затворен заради пожар край село Слънчево. Движението по АМ "Хемус" се пренасочва през Комитово ханче заради пожар до Слънчево..

публикувано на 15.07.24 в 08:45

Очаква се тази седмица президентът да връчи втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание, съобщава БНР. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и..

публикувано на 15.07.24 в 08:25

Обстановката във Варна се нормализира, двама задържани за пожара във "Владиславово"

Обстановката във Варна и региона се нормализира. Все още магистралата в района на село Слънчево, община Аксаково, остава затворена заради големия пожар, който бушуваше там от вчера следобед. Във Варна локалните пожари са потушени. Решение дали магистралата ще бъде отворена ще бъде взето към 8-8.30 часа, съобщи дежурният в Областната..

публикувано на 15.07.24 в 08:00

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в някои области

Движението на камиони над 20 тона по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В област Русе ще бъде..

публикувано на 15.07.24 в 06:57

Без ток на 15 юли

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, ще бъде прекъснато електрозахранването на няколко места.  От 09:00 ч. до 16:30 ч. токът спира във Варна - ул. Антон Неделчев, ул. Доспат, ул. Ивайло, ул. Кап. Георги Мамарчев, ул. Кап. Райчо Николов, ул. Патриарх Евтимий, ул. Средна гора, ул. Стара планина,..

публикувано на 15.07.24 в 06:12

Пожарът до с. Слънчево е локализиран

По информация на оперативния дежурен в Областната администрация, към 22:30 пожарът до село Слънчево е локализиран. На място остават три пожарни, една се насочва към квартал "Владиславово", военнослужещите от Военноморските сили са освободени. Магистралата остава затворена до сутринта, когато ще бъде взето решение дали да бъде отворена.

публикувано на 15.07.24 в 03:08

12 противопожарни автомобила остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53