Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акад. Николай Денков: 1,2 милиарда лева са заложени за проекти в общините

Автор:
Снимка: БТА

 1,2 милиарда лева ще бъдат насочени към общините, съобщи премиерът акад. Николай Денков по време на първото за годината заседание на правителството днес, предаде БНР. 

"Това са средства, които всеки ще може да усети, според това как ще бъдат използвани в съответната община. Ще продължим да работим за резултати, които променят България към по-добро. Изисква се още време, за да ги усети всеки в ежедневието си, но сме на прав път и вярвам, че хората почват да го разбират", допълни Денков.

Премиерът пожела новата година да бъде "по-здрава, по-мирна и по-богата от изминалата".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК-Варна с информация за асфалтирането на улици на Траката

Продължават дейностите по изграждане на битова канализация в местност Траката. Към момента е завършено възстановяването на настилката на улици ул. „25-та“, ул. „26-та“ и ул. „28-ма“. След пълното приключване на работата по европейския проект на улици „25-та“ и „26-та“ пътните участъци ще бъдат възстановени в първоначален вид. Възстановени ще бъдат и..

публикувано на 19.07.24 в 16:59

Затварят част от улицата към Морска гара за шест часа в неделя

Част ул. „Вълноломна“ - от кръстовището с бул. „Приморски“ до паркинга на пристанищната зона, ще бъде затворена за движение на автомобили в неделя - 21 юли, от 17:30 ч. до 24:00 ч. Причината е провеждане на музикален концерт на Южния плаж. Водачите на МПС, посещаващи търговските обекти на свободната пристанищна зона и в сградата на Морска гара, могат..

публикувано на 19.07.24 в 16:57

Иновативно мислим, развиваме ценни качества и вървим уверено към бъдещето!

Основно училище „Черноризец Храбър“ – гр. Варна е посветено на усъвършенстването на образователните практики, за да отговори на изискванията на 21 век. "Развиване на дигиталната компетентност за образованието на 21 век" звучи модерно, изпълнено с ентусиазъм и неочакваност. Десет учители от нашият екип се включиха в..

обновено на 19.07.24 в 16:31

Прекратяват разследване срещу Благомир Коцев за назначаване на юристи, докато е областен управител

Варненският окръжен съд прекратява разследването срещу Благомир Коцев за назначаване на допълнително юристи в Областна управа, докато е на поста областен управител.  Предмет на разследването, започнало на 4 януари 2023 година, е била сключена сделка от длъжностно лице, за която е имало съмнения, че е неизгодна и от нея са произлeзли значителни вреди..

публикувано на 19.07.24 в 16:02

Между 35 и 40 произшествия с огън за денонощие във Варна

Между 35 и 40 произшествия с огън стават за денонощие във Варна, като обикновено сложните полеви и горски пожари са по два, отчете старши комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" -Варна,  по време на среща на институциите, свързана със  зачестилите пожари. В момента пожарната във Варна има..

публикувано на 19.07.24 в 15:30

Испания ни праща два самолета срещу пожарите

Испания ни изпраща два самолета с вместимост 6 тона срещу пожарите, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  „По Механизма за гражданска защита на ЕС получихме отговор от Испания, която има възможност и ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона. Имаме потвърждение, че до края на днешния ден летателните машини ще..

публикувано на 19.07.24 в 15:10

Актуализация на антивирусна програма на Microsoft е причината за IT срива

Авиокомпаниите, банките, телевизионните канали и други предприятия по света се опитваха да се справят с един от най-големите ИТ сривове през последните години. Проблемът очевидно беше причинен от актуализация на антивирусна програма на Microsoft. Големите американски авиокомпании първоначално преустановиха всички полети заради проблем с комуникацията...

публикувано на 19.07.24 в 14:47