Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Червено море

Взриви се лодка на хусите - без екипаж и с експлозиви на борда

Няма жертви или щети

Автор:
Снимката е илюстративна.
Снимка: БТА

Автоматизирана лодка без екипаж на хусите, на борда на която е имало експлозиви, се е взривила в Червено море, но тъй като не е била достатъчно близо до плавателни съдове, няма жертви или щети, съобщи американски командир от военноморските сили.

Вицеадмирал Брад Купър, цитиран от Ройтерс, е заявил пред репортери, че вече има 25 нападения от страна на хусите срещу търговски кораби, преминаващи през Червено море и Аденския залив и няма признаци да променят опасното си поведение, предаде БНР. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Актуализация на антивирусна програма на Microsoft е причината за IT срива

Авиокомпаниите, банките, телевизионните канали и други предприятия по света се опитваха да се справят с един от най-големите ИТ сривове през последните години. Проблемът очевидно беше причинен от актуализация на антивирусна програма на Microsoft. Големите американски авиокомпании първоначално преустановиха всички полети заради проблем с комуникацията...

публикувано на 19.07.24 в 14:47

Иновативно мислим, развиваме ценни качества и вървим уверено към бъдещето!

Основно училище „Черноризец Храбър“ – гр. Варна е посветено на усъвършенстването на образователните практики, за да отговори на изискванията на 21 век. "Развиване на дигиталната компетентност за образованието на 21 век" звучи модерно, изпълнено с ентусиазъм и неочакваност. Десет учители от нашият екип се включиха в..

обновено на 19.07.24 в 14:47
 Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Кабинетът на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е буквално "изтърбушен"

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров заедно с депутати и активисти, лоялни на почетния председател на партията, влязоха в сградата на партията, предаде БНР.  Пред журналисти Чакъров обясни, че от кабинетите липсват документи.  "Всичко е изнесено, всички кабинети са празни и най-важното - кабинетът на почетния председател Ахмед Доган е буквално..

публикувано на 19.07.24 в 14:32

Обявиха дарителска кампания в помощ на пострадалите от пожарите в община Болярово

Община Болярово обяви дарителска сметка за пострадалите от пожарите в последните дни.  „Отправяме молба за съпричастност към всички които могат да помогнат", каза кметът на пострадалата от огнената стихия община. Той благодари на всички, които помагат на терен и на всички, които помагат с хранителни продукти и вода.  Поклон пред вас,..

публикувано на 19.07.24 в 14:13

Предстои третото издание на земеделското изложение "Ден на полето"

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение „Ден на полето“. Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и селскостопанска техника. Тази година форумът ще се проведе в землището на село Попгригорово от 23 до 25 юли...

публикувано на 19.07.24 в 14:10

МОН публикува второто класиране след седми клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7. клас, съобщиха от пресцентъра на Министерството Проверката става в системата https://infopriem.mon.bg/ с входящ номер и идентификационен код. Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли 2024 г. 

публикувано на 19.07.24 в 13:49

Авиокомпания предупреждава пътниците да са на летището три часа по-рано заради срива в IT мрежата

Авиопревозвачът Wizz Air предупреждава клиентите си да отидат на летището поне 3 часа преди полета си днес заради технически проблем и прекъсването на глобалната IT система. По време на прекъсването се предлага безплатно чекиране на летището.  От компанията посочват, че очакват потенциални смущения. Подобно на всички авиокомпании днес, Wizz Air е..

публикувано на 19.07.24 в 13:32