Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акад. Денков: Няма нова информация по случаите с отвлечените български моряци

Galaxy Leader
Снимка: Ройтерс

Няма нова информация по случаите с отвлечените български моряци, каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, предаде БТА. Той допълни, че със случаите се занимава Ситуационният център в Министерството на външните работи (МВнР). Има разговори с хутите през МВнР, те се отнасят сравнително добре с капитана и помощник-капитана, които са там. Използват се възможности за посредничество, особено със случая с „Галакси Лийдър“, каза Денков.

По отношение на случая с кораба „Руен“ премиерът припомни, че става дума за пиратски рейд и въпросът е колко ще е откупът. За момента няма нещо обезпокоително, добави Денков.

По повод предстоящата ротация в правителството Николай Денков коментира, че съставът на кабинета ще бъде обсъден между него и вицепремиера Мария Габриел и след това ще има среща с парламентарните групи. „Ще бъдат ограничени промените само там, където смятаме за необходимо“, каза още Денков. Той определи изявлението на здравния министър Христо Хинков, че няма да остане на този пост след ротацията, като прибързано.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ТЕЛК в Добрич спира работа от 5 до 31 август

РЗИ – Добрич уведомява, че  съставът на ТЕЛК за общи заболявания към „МБАЛ-Добрич“ АД гр. Добрич няма да работи в периода от 5 до 31 август 2024 г.   поради ползване на платен годишен отпуск от служителите на ТЕЛК; Заседанията на ТЕЛК към „МБАЛ-Добрич“ ще бъдат възобновени на 2 септември.  РЗИ – Добрич продължава приема на: · жалби срещу ЕР; ·..

публикувано на 22.07.24 в 16:00

ВиК-Варна след протеста в Евксиноград: Скоро възстановяването на улиците ще приключи

Управителят на ВиК-Варна инж. Веселин Русев заяви, че проектът на стойност над 130 милиона лева за изграждане на канализация в различни местности във Варна, е на Общината, съвместно с ВиК-дружеството, което има само контролни функции. По повод протеста на жителите на местността Евксиноград, които се оплакват от разбити улици и силно запрашаване на..

публикувано на 22.07.24 в 15:50

Мъж падна в дере на главната улица в Балчик

Около 30-годишен мъж падна в дере на главната улица „Черно море“ в Балчик в ранния следобед днес, малко след 13 часа. Пожарна, полиция и линейка изнесоха с носилка пострадалия, разказаха очевидци, които предполагат, че е възможно падането да е провокирано от употреба на алкохол. Пациентът е жив и е транспортиран в Добрич с травма на главата. В..

публикувано на 22.07.24 в 15:21

Обществен съвет търси решения за социализация на паметниците на културата във Варна

Започна работа новият Обществен съвет за закрила на културното наследство в община Варна, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  Съвещателният орган ще търси решения за социализация на паметниците на културата. Той проведе първото си заседание.  Общественият съвет за закрила на културното наследство е създаден  като съвещателен орган към..

публикувано на 22.07.24 в 14:30
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин призова президента да направи още един кръг консултации преди връчването на третия мандат

Връщането на втория мандат не беше неочаквано, коментира зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. Според него перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима. Въпреки това, от БСП са готови, ако получат третия мандат, да опитат да съставят експертен кабинет и затова предлагат на президента да направи..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Земетресение между Румъния и България, на 50 км от Добрич

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер разлюля  граничния район между България и Румъния в Черно море. Трусът е регистриран в 12:43 ч. българско време , съобщиха от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Епицентърът е на 50 км от Добрич и на 6 км югозападно от румънския град..

публикувано на 22.07.24 в 14:06

Продължава да тлее пожар край Балчик

От 16 юли до днес продължава да тлее пожарът край Балчик в близост до претоварната станция за отпадъци. В непосредствена близост до няколкото огнища се намират високи сухи треви и ако вятърът обърне от Добрич към морето, пламъците могат да заплашат вилните зони Момчил и Овчаровски плаж. Това коментира началникът на балчишката пожарна Стелиян Стойчев...

публикувано на 22.07.24 в 14:03