Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция в София, претърсват имоти на Васил Божков

Автор:
Снимка: БГНЕС

Операция на МВР се провежда на територията на София. По информация на БНР екипи на СДВР и националната полиция претърсват имоти на бизнесмена Васил Божков.

Репортер на Българското национално радио научи, че акцията е съвместна със Софийската градска прокуратура. 

Към момента няма яснота какви са причините на действията на МВР и прокуратурата.

Припомняме, че Васил Божков се върна у нас в края на август миналата година след три години престой в Дубай. Веднага след кацането му на летище София той беше арестуван и получи няколко обвинения – за неплащане на хазартни такси, с което фирмите му са ощетили държавата със 700 млн. лева. Часове по-късно той беше обвинен и в подбудителство за 4 убийства.

Общо обвиненията срещу него са 19.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът задължи кабинета да осигури средства за пострадалите от пожарите

С 199 гласа Народното събрание задължава Министерския съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите хора, предаде БНТ.  МС е задължен ежеседмично да информира Народното събрание за предприетите действия.  Депутатите решиха още да изискат от Министерския съвет да..

публикувано на 19.07.24 в 10:05

Съветът за сигурност ще заседава утре

Съветът за сигурност към Министерски съвет ще бъде свикан в събота.  Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев пред журналисти в село Мамарчево, откъдето властите обобщиха ситуацията с пожарите. Обстановката с пожарите в Ямболско е най-критична в страната. В района огънят се развива на три фронта - на територията на Воден, Шарково и Крайново...

публикувано на 19.07.24 в 10:01

51-годишен, използвал оксижен, е причинил пожара в птицефермата в Константиново

51-годишен варненец, използвал оксижен, без да спази противопожарните мерки, е причинил пожара в птицефермата в село Константиново, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.  Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни (обновена) Човешка небрежност е причина и за предизвикания пожар в местността Боровец-Юг край..

публикувано на 19.07.24 в 09:42

Протестиращи в Приселци: Капка по капка дебнем кога ще има вода

Жители на община Аврен излязоха на протест срещу систематичното безводие в населеното място.  Второ лято при рекордно високи температури и обявен оранжев код в селата Аврен, Бенковски, Здравец, Садово и Приселци, хората са изправени пред проблем с липса на водоснабдяване, което засяга все по-сериозно ежедневния им живот, отбелязват мотивите си..

публикувано на 19.07.24 в 09:35

Обвързването на глобите към КАТ с техническия преглед ще създаде проблеми за пунктовете

Наскоро от Министерски съвет внесоха за гласуване промени в Закона за движение по пътищата, една от които предвижда шофьорите, които имат неплатени глоби към КАТ да не могат да минат годишен технически преглед. Мярката, която цели да се повиши събираемостта на глобите, предизвика разнопосочни мнения сред шофьори и експерти. Диан Драганов,..

публикувано на 19.07.24 в 09:13
Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.

Хутите поеха отговорност за въздушната атака над Тел Авив

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути заявиха, че са изстреляли дрон, който предизвика експлозия в Тел Авив. При атаката загина един човек, четирима бяха ранени, предаде АФП. Един човек е убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив Израелските военни (ЦАХАЛ) заявиха, че първоначалното разследване е показало, че взривът е причинен от..

публикувано на 19.07.24 в 09:07

Прекъсват сигнала на Радио Варна заради ремонт на предавател

Днес, 19 юли, от 11 до 12 часа ще бъде извършен ремонт на предавателя на ултракъси вълни ПРОВАДИЯ 6 на честота 105.3 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 19.07.24 в 07:30