Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От утре автобусите тръгват от обичайните си спирки около ЖП гарата

Снимка: Доротея Николова

Преустановяват се маршрутните промени в района на жп гарата във Варна, съобщават от „Градски транспорт“.

От утре - 1 февруари 2024г., ще бъде възстановено обслужването на автобусни линии 7, 9, 10, 13, 13/32, 18, 18А, 22, 23, 29, 31, 31А,36, 41, 55 и 109 от утвърдената начална спирка на жп гара (от джоба).

Няма да се използва за начална автобусната спирка пред централния вход на гарата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар горя в депото за неопасни отпадъци в с. Въглен, огънят е овладян

Пожар е възникнал в регионалното депо за неопасни отпадъци в село Въглен. Сигнал за инцидента е подаден около 2 часа през нощта на 26 август.  Пожарът първоначално е обхванал площ около един декар.  Огънят е овладян, извършена и е и проверка на служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна и общината в Аксаково...

публикувано на 26.08.24 в 11:21

Обмислят вариант за ограничаване на МПС край Северния плаж в Шкорпиловци

Обмисля се вариант достъпът на моторни превозни средства в района на ивицата край Северния плаж в Шкорпиловци да бъде изцяло ограничен. Това съобщи за Радио Варна заместник-кметът на община Долни чифлик Илка Тенева. Причината - една от най-красивите плажни ивици у нас - тази край Шкорпиловци, където морето граничи с пясъчни дюни, иглолистни и широколистни..

публикувано на 26.08.24 в 11:05
Снимката е илюстративна

Продължава обработката срещу бълхи и кърлежи във Варна (ГРАФИК)

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” продължава обработката на общински площи и обекти против бълхи, комари и други вредители. Графикът на дейностите за периода 26 - 30 август 2024 г. включва следните обекти: - Спортен комплекс „Простор“ – обработка против насекоми; - Района около Катедрален храм, пл. „Св. св. Кирил и..

публикувано на 26.08.24 в 10:38

Главчев предложи Атанас Илков за министър на вътрешните работи, избори - на 27 октомври

Служебният премиер Димитър Главчев предложи Атанас Илков, уволнен преди почти десет години дисциплинарно от Главна дирекция "Криминална полиция" заради случая "Лясковец", за служебен министър на вътрешните работи.  В очакване на състава на служебното правителство: Румен Радев приема Димитър Главчев Илков е предложението на Главчев за поста на..

публикувано на 26.08.24 в 10:10

Удължиха срока за набиране на оферти за временна сграда на дом „Гергана“

Община Варна удължи до 5 септември срока за набиране на оферти за временно ползване на сграда или част от сграда за предоставяне на две социални услуги – Дом за стари хора „Гергана" и Дом за пълнолетни лица с физически увреждания. Периодът, в който потребителите на двете услуги трябва да бъдат преместени, е от 1 октомври 2024 г. до 31 януари 2026 г...

публикувано на 26.08.24 в 10:00

Сусил и Сеньори - част от работниците от Шри Ланка, които чистят варненските улици

Работници от Шри Ланка са част от служителите, ангажирани със сметопочистването във Варна. Имат тригодишна виза и са настанени в квартири, както и 25-те чужденци от Узбекистан, които работят главно като метачи. 25 чужденци от Узбекистан чистят улиците на Варна Именно метачи са Сусил Дараниагала и Сеньори Хашини Анураприйъ от Шри Ланка, които са..

публикувано на 26.08.24 в 09:40

Частично бедствено положение в Дупнишко

Кметът на Дупница Първан Дангов обяви частично бедствено положение за селата Самораново и Бистрица заради пожара в Рила, възникнал в четвъртък и който още не е овладян, съобщава БНР. Днес гасенето ще продължи, като ще се включа и военнослужещи. Това пък каза снощи гл. комисар Александър Джартов, директор на Националната служба "Пожарна безопасност и..

публикувано на 26.08.24 в 08:53