Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализирана акция се проведе във Варна и областта

Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция се проведе в областта по разпореждане на главния секретар на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция. 

Акцията от петък е била с цел противодействие на конвенционалната престъпност, ограничаване на пътния травматизъм и опазване обществения ред и сигурност, засилване на полицейското присъствие в определени райони, където има нужда. В нея са се включили служители от всички структурни звена на Областната дирекция. 

Резултатите от проверките са:

Инспектирани pиcĸoви мecтa и сборища – 78; пpoвepeни лицa - 1257; осъществен контрол нa зaвeдeния, зaлoжни ĸъщи, пунктове за черни и цветни метали, автоморги, търговски обекти – 186; извършен контрол на MΠC – 906; съcтaвeни  aĸтове и фишове -298; уcтaнoвeни са 8 лица, oбявeни зa издиpвaнe; обpaзyвaни ca 11 дocъдeбни и 4 бъpзи пpoизвoдcтва; регистрирани са 18 престъпления; разкрита са множество кражби.

Продължават действията по документиране на констатираните престъпления по време на полицейската операция и се установяват лицата, които са съпричастни към тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как гласуват хора с увреждания при липса на 10 души за разкриване на подвижна избирателна секция?

От няколко години Красимир Вълев, който е с един крак и се придвижва много трудно с патерици, не може да гласува, разказа самият той за Радио Варна. Вълев живее в кв. „Аспарухово“ и всеки път се обажда в районното кметство, за да заяви, че е с увреждане и да се запише за ползване на мобилна урна. От кметството обаче му казват, че няма записани..

публикувано на 22.05.24 в 07:45

Слънчево време, възможно е слабо да превали

Днес над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, но ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачноист и преди обяд по Северното Черноморие, а следобед главно във вътрешността на района са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт, над Североизточна България предимно от..

публикувано на 22.05.24 в 05:53

Адресите без ток

На 22.05.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Бяла - района на пристанище Бяла и ул. Свети Атанасий. В периода 20.05.2024 - 23.05.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за..

публикувано на 22.05.24 в 05:00

Предлагат учредяване на фонд за проекти в областта на туризма

Специализиран фонд за подкрепа на проекти в областта на туризма обсъдиха на първото си заседание днес членовете на работната група "Маркетинг и реклама" в рамките на Консултативния съвет по въпросите на туризма. Тя има за цел да изработи стратегия за популяризиране на дестинация Варна на нови пазари и да разшири крилете на летния туристически сезон,..

публикувано на 21.05.24 в 20:21

Туристическият бранш за проблемите: Липса на кадри и лоша инфраструктура към плажовете

Сериозен остава проблемът с кадрите в туризма и то във всички сфери на обслужване – от персонал в хотели и ресторанти, през здравни специалисти, които обслужват както плажовете, така и курортните комплекси, та до полицаи, които гарантират сигурността в зоните за отдих и да пожароспасителни екипи и съоръжения. Проблемите с брегоукрепването, които са не..

публикувано на 21.05.24 в 19:15

Вдигат заплатите на всички преподаватели в държавните университети с 290 лева

Заплатите на всички преподаватели в държавните университети от най-ниската академична длъжност - асистент, до най-високата - професор, ще бъдат увеличени с 290 лева. Това беше договорено днес на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков със синдикатите във висшето образование и Съвета на ректорите, предаде БНР. Още през..

публикувано на 21.05.24 в 18:46
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Калин Стоянов: Най-много сигнали за търговия с вот от Варна и Бургас

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас за предстоящите избори.Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Най-много сигнали до момента са получени за Бургас и Варна, предаде БНР. "До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушаване на изборния процес, имаме образувани 26 досъдебни производства като в тази цифра..

публикувано на 21.05.24 в 18:21