Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна ало измама в Добричко: Възрастна жена даде 60 000 лева на мним лекар

Снимка: архив

Възрастна жена от с. Пчелино, област Добрич, е станала жертва на телефонна измама. Тя е предала на мним лекар за лечението на сина си сумата от 60 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

83-годишната жена е станала жертва на измама по познатата схема. Тя получава обаждане от румънски номер около 10.00 часа сутринта и е държана на телефона до следобед. Мнимият лекар й е обяснил, че синът ѝ е катастрофирал и има нужда от скъпа операция на крака, за която са необходими допълнително 60 000 лв. Измамниците не са позволили на възрастната жена да затвори телефона, за да се обади на сина си. По-късно в дома й отива жена, която взема парите и си тръгва, наблюдаващият прокурор д-р Даниел Илиев.

Извършителите все още не са установени, работата по случая продължава, информират от ОД МВР Добрич и припомнят да не се дават пари на непознати лица, а в случай на съмнение за измама да се обадят незабавно на телефон 112 или в най-близкото районно управление.

Чуйте още в репортажа на Мая Щърбанова:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
димът над село Воден

МВР: Няма действащи пожари на територията на страната

Няма действащи пожари на територията на страната, съобщиха от МВР. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани.  Продължава борбата на гръцките пожарникари с огъня на българо-гръцката граница.  Пожарът..

публикувано на 23.07.24 в 10:11
Снимката е илюстративна

Подменят авариращ водопровод в района на Терапията, през август предстои асфалтиране

През август се очаква от Община Варна да асфалтират бул. "Христо Смирненски" в района на Университетската болница "Св. Марина". Там ВиК-дружеството в морската столица е намерило допълнителни средства за подмяна на друг авариращ водопровод, съобщи за Радио Варна Сава Коев, ръководител на проекта за воден цикъл в морската столица. До края на месеца се..

публикувано на 23.07.24 в 09:55

30-годишен е извършил умишлен палеж на къща в Аксаково

30-годишен варненец, криминално проявен и наркозависим, познат на органите на реда, е извършил умишлен палеж на къща в Аксаково, вследствие на който са изгорели прозорци, мебели и други вещи.  Извършителят е задържан от полицаите от Районното управление в Аксаково за срок до 24 часа.  Води се досъдебно производство под наблюдението на Районната..

публикувано на 23.07.24 в 09:11

Прах, дупки и чакъл в безкраен ремонт пред болница "Света Марина"

То бива-бива положението с ремонтните дейности да е зле, но в района на най-голямата варненска болница "Света Марина", инфраструктурата плаче за включване във филм със сюжетна линия "забравени от всички". За съжаление там за пореден път правим репортаж по сигнал на наши слушатели. Минават месеци, а нищо не се подобрява. Течащи води, чакъл,..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Адресите без ток на 23 юли

В периода 22.07.2024 - 23.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Провадия – ул. Никола Калипетровски, ул. Патриарх Евтимий, ул. Димитър Грънчаров, ул. Ивайло, ул. Шипка, ул. Кирил и Методий, ул. Комунига, ул. Юрий..

публикувано на 23.07.24 в 06:12
Есенно море, ноември

Слънце, облаци и възможни превалявания във вторник

Утрото във вторник ни посреща с повече прохлада и лек вятър. Предиобед ще преобладава слънчево време, сутринта във вътрешността ще е по-прохладно с минимални температури 15-20 градуса, по крайбрежието минималните ще са 20-25 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще има..

публикувано на 23.07.24 в 06:10

Коалиция "Левицата!" настоява за възстановяването на служба "Гражданска защита"

Лидерът на АБВ Румен Петков заяви във Варна във връзка с бедствената ситуация, свързана с пожарите, че Коалиция „Левицата!“ отдавна настоява да бъде възстановена служба „Гражданска защита“, както и Министерството за борба с бедствията и авариите, а  в момента страната ни няма необходимия технологичен и кадрови капацитет, за да се справи с бедствията...

публикувано на 22.07.24 в 18:00