Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира за финала в Марсилия

Григор Димитров
Снимка: open13.fr

Григор Димитров се класира за финала в турнира по тенис на твърди кортове в Марсилия (Франция) с награден фонд 724 хиляди евро. Първата ракета на България победи трудно след обрат с 6:7 (3), 6:4, 7:6 (5) руснака Карен Хачанов. 

Хасковлията допусна пробив още в първия гейм на срещата, но успя да изравни за 5:5 и да се добре до тайбрек. В него руснакът спечели последните четири точки, за да поведе в резултата. Във втория сет Димитров спечели подаването на своя съперник за 1:0, но Хачанов изравни за 3:3, след което българският тенисист отново направи пробив. Равенството в двубоя дойде при 6:4. В третата част Димитров и Хачанов печелеха подаванията си. Отново се стигна до тайбрек, в който руснакът поведе с 4:2, но българинът направи обрат и победи след 7:5 след точно три часа.  

На финала първата ракета на България ще се изправи срещу Юго Умбер. Французинът победи с 6:4, 6:4 миналогодишния шампион Хуберт Хуркач и ще има за цел да триумфира с пети шампионски трофей от турнирите на АТП в своята кариера. 25-годишният Умбер заема 21-во място в световната ранглиста. Френският тенисист постигна по един пробив във всеки сет от двубоя срещу поляка Хуркач. 

Димитров и Юмбер са се срещали два пъти до момента, като българинът има две победи. През януари Димитров триумфира с титлата на турнира на твърда настилка от сериите АТР 250 в Бризбън (Австралия). Днес той ще играе за 19-и път на финал на АТП в кариерата си. Българинът има вече 10 победи от 11 мача от началото на 2024-а.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЕО: Варна беше домакин на кръг от Държавно първенство по конен спорт

На конната база във Виница се проведе кръг от Държавното първенство по конен спорт. Надпреварата съвпадна с празника на 6 май, като сред участниците имаше и именици.

публикувано на 06.05.24 в 16:31

Добре организиран шампионат във Варна

Във Варна завърши квалификационния кръг от Държавното първенство по конен спорт. Организацията на проявата на базата във Виница беше перфектна. Участваха елитни състезатели от различни центрове в страната. Проведени бяха общо 5 паркура, като последният беше в две фази. В първите два паркура нямаше победители и класиране, защото участниците бяха с млади..

публикувано на 06.05.24 в 16:26

ВИДЕО: Говорят шампионите Ралица Белчева и Михаил Рафаилов

Двама шампиони участват днес в спортната ни рубрика. Мишо Рафаилов и Ралица Белчева се завърнаха от държавно първенство по спортно катерене с титли в своите групи и възрасти. Те са състезатели на клуб „Варна клайминг“. Една 8-годишна дама Гергана Чоранова също участва, но остана на 15-то място. Нейните амбиции обаче са големи. Да ги чуем..

публикувано на 06.05.24 в 08:56

ВИДЕО: Кръг от Държавното първенство по конен спорт във Варна ще има днес

Във Варна днес ще се проведе кръг от държавното първенство по конен спорт. Надпреварата е на базата във Виница.Първенството предвижда повече от 10 кръга в различни центрове в страната. Събират се точки ина база нао тях се осъществява крайното класиране. Домакините от Варна ще участват с няколко състезатели и се надяват на призорво класиране. Стартът на..

публикувано на 06.05.24 в 08:03

Българките отново на супер ниво

С финалите на отделните уреди завърши надпреварата на първата в историята - Европейска купа, която се провежда в Баку (Азербайджан). Грациите ни се завръщат с общо 11 медала - 5 златни , 2 сребърни и 4 бронзови .Стилияна Николова спечели първите в историята "Крос битки", а днес добави още един златен медал в единствения си финал - на бухалки.  С три..

публикувано на 06.05.24 в 07:56

Българи на силен турнир в Скопие

България ще бъде представена от четирима боксьори на „Златен гонг“. 53-ото издание на международния турнир в Скопие ще се проведе от 4 до 7 май. Националният ни отбор ще бъде воден от Александър Александров. На ринга в столицата на Северна Македония ще се качат Уилиам Чолов (75 кг), Стелиан Страхилов (80 кг), както и Йордан Морехон и Петър..

публикувано на 06.05.24 в 07:55

Реал М пак е шампион

Победата на Реал Мадрид над Кадис (3:0) в 34-ия кръг на Ла Лига и загубата на Барселона от Жирона с2:4 осигуриха титлата на кралския клуб. Това става четири кръга преди края на сезона. “Белите” са с 87 точки, а вторият Жирона е със 74 т.  Реал става шампион на Испания за рекорден 36-и път. Барселона е на второ място във вечната ранглиста на Ла Лига с..

публикувано на 06.05.24 в 07:54