Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето до 15 февруари

В понеделник /12 февруари/  ще бъде ветровито и топло. Облачността от запад ще се увеличи до значителна. Вятърът от юг ще се усили, по-чувствително в неделя, когато поривите му на север от Стара планина ще достигат до 17-22 м/сек, в понеделник следобед вятърът постепенно ще отслабва. В неделя вечерта, както и в понеделник ще има условия за развитие и на купесто-дъждовна облачност, тогава на места се очаква да превали краткотраен дъжд. В понеделник максималните температури ще се понижат и ще са около 15-20 градуса.

В дните до четвъртък ще бъде облачно с валежи от дъжд. На 13 и 14 февруари вятърът ще отслабне и постепенно ще се преориентира от север. Температурите ще се понижават като в сряда очакваните минимални ще са между 4° и 9°, а максималните ще са 10-13 градуса. На 15 февруари със силен вятър от североизток ще нахлува по-студен въздух, ще има валежи от дъжд, които към вечерта ще преминават в сняг.

Вълнението на морето по Северното Черноморие ще се увеличи до 3-4 бала. Температура на морската вода 5°-8°.

Деж. синоптик: В. Рафайлова

НИМХ - филиал Варна


По публикацията работи: Димитрина Дончева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поведението на родителите е определящо за спортната активност на децата

Младежкият спорт може да бъде чудесен начин да поддържате децата активни, ангажирани в общността и социално стимулирани извън класната стая. Въпреки че за всеки спортист е важно да спазва правилата на играта, ново изследване показва, че майките и бащите, които подкрепят децата си отстрани, също трябва да внимават за собственото си поведение. Учени от..

публикувано на 25.02.24 в 10:47

До края на годината ще бъдат обучени 5 хиляди учители за работа с изкуствен интелект

До края на годината ще бъдат обучени 5 хиляди учители за работа с изкуствен интелект.  15 хиляди са обучени за използването на облачни технологии преди ковид пандемията.  Това каза Александър Ангелов-член на комисията за иновативни училища към МОН, който от 15 години работи в сферата на дигиталните технологии и образованието.  Какво сподели..

публикувано на 24.02.24 в 13:06

7 начина как да намалите времето, което прекарвате на телефона

Смартфоните са много полезно изобретение на нашето време и често ни помагат в много области на живота. Но понякога просто не забелязваме колко време губим, безсмислено скролвайки в социалните мрежи, четейки глупави статии . Затова специалисти посочиха 7 начина да намалите времето, през което използвате смартфон. Смята се, че е нормално да..

публикувано на 24.02.24 в 12:35
Киев, 3 януари 2024 г.

Украйна днес отбелязва две години от началото на пълномащабната руска инвазия

Украйна днес отбелязва две години от началото на пълномащабната руска инвазия и се очаква редица чуждестранни високопоставени гости и официални представители да посетят столицата Киев в знак на солидарност, тъй като украинските сили страдат от недостиг на боеприпаси и оръжие, а продължаването на доставките с помощи от Запада е под въпрос, предаде..

публикувано на 24.02.24 в 09:35

Започва записването за безплатно обучение по плуване за деца във Варна

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“. Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв...

публикувано на 23.02.24 в 16:22

Литературен ученически конкурс търси най-хубавата зелена приказка

Международният литературен фестивал „Варна Лит“ обявява литературен конкурс за ученици на тема „Зелени приказки“.  В конкурса могат да участват всички ученици от община Варна от първи до седми клас с авторска приказка, чийто главен герой е част от природата – планина, река, гора и др., която страда от замърсяване, или главен герой-отпадък – опаковка,..

публикувано на 23.02.24 в 14:27

Варна ще бъде домакин на форума "Доброволци срещу трафика на хора"

Община Варна ще бъде домакин на националния форум „Доброволци срещу трафика на хора“, който ще се проведе през септември 2024 г. Целта на събитието е разширяване на мрежата от доброволци сред учениците и обмен на добри практики между институциите. Ще привлечем за участие и по-малки общини, където могат да се разкрият превантивни училищни клубове, както..

публикувано на 23.02.24 в 11:25