Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва записването за безплатно обучение по плуване за деца във Варна

Снимка: Румен Сарандев

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“.

Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв.

Обучението започва на 5 март и се провежда от квалифицирани треньори от спортните клубове. Продължителността е 20 часа.

Родителите, които желаят да запишат децата си в курса, могат да направят това на касата на басейна, която е с работно време от 7 до 12 часа и от 14 до 20 часа. 

За записването е необходимо да се представи документ, удостоверяващ възрастта на детето. На касата на басейна е изнесен и графикът на треньорите и спортните клубове.

Телефон за връзка: 052/ 820-640.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Великденска плетеница" във Варна с над 700 изпълнители от детски и младежки фолклорни ансамбли

Община Варна организира традиционния общоградски фолклорен празник „Великденска плетеница“.  Събитието ще се проведе на 13 април, събота, от 10:00 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна. Над 700 изпълнители от детски, младежки фолклорни ансамбли и специализирани паралелки по български танци в училищата ще излязат на сцената. Сред тях са..

публикувано на 12.04.24 в 19:34
Огнян и Зейнеб

Майстори плетат чадъри от тръстика на плажа във Варна

Трима занаятчии от Стралджа, Ямболско са във Варна от началото на април, за да правят плажни чадъри от тръстика /камъш/ по поръчка на различни плажове. Огнян и Зейнеб са брат и сестра. С тях е и съпругът на Зейнеб – Сашо. Тримата са около 60 годишни, а занаятът, който умеят е от прадедите им. От 30 години плетат чадърите и рогозките на много..

публикувано на 12.04.24 в 15:11

Купол за незрящи подготвят от Кръжока по астрономия във Варна

Специален купол за незрящи ще бъде изработен от членовете на Кръжока по астрономия на Народната астрономическа обсерватория с планетариум "Николай Коперник" във Варна.  Незрящите ще имат възможност да опипват изкуствения купол, за да имат визуална представа за съзвездията, обясни за Радио Варна Свежина Димитрова - директор на Обсерваторията в морската..

публикувано на 12.04.24 в 12:15

Пролет във Варненския зоопарк, търсят осиновители на новороденото камилче

От няколко дни във варненския зоопарк се радват на своето най-ново попълнение - новородено женско камилче. Вече на една седмица то проявява характер, разказа за БНР-Радио Варна Нора Люцканова, уредник "Зооколекция". Животното е в кафяв цвят и е трето на двойката камили Ева и Леми. Двете малки бели камилчета вече не са  във варненския зоопарк. "Това е,..

публикувано на 12.04.24 в 10:00

Отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката

На 12 април отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката. Датата не е избрана случайно, защото точно на този ден през 1961 година на борда на космическия кораб "Восток" съветският летец Юрий Алексеевич Гагарин извършва една обиколка на Земята и става първият човек в историята, полетял в космоса. Тези 108 минути  слагат..

публикувано на 12.04.24 в 06:49

Азорите - зеленото сърце на Атлантика

Азорите е архипелаг от девет острова, разположени в средата на северния Атлантик. Известни с вечната си пролет, където поляните са зелени, а водите горещи. Сао Мигел е главният и най-голям остров на архипелага. Именно той бе целта за посещение на Васил Кольковски, който сподели своите впечатления в предаването за туризъм и приключения "Хоризонти". Азорите..

публикувано на 11.04.24 в 15:33

Една от най-старите джамии у нас - тази в Суворово - има нужда от спешен ремонт

От спешен ремонт се нуждае най-старата действаща джамия у нас – тази в Суворово. Това съобщи за Радио Варна председателят на настоятелството на храма Шенол Хасанов, който вече 20 години е на този пост. Необходимите средства за ремонта на минарето са минимум 10 хиляди лева, допълни Шенол Хасанов. Днес е вторият ден на Рамазан Байрам. Големият..

публикувано на 11.04.24 в 15:30