Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Бекъм представи с патерици новата си колекция в Париж

Нито патериците, нито протестиращи активисти успяха да развалят големия момент на Виктория Бекъм на Седмицата на модата в Париж.

Въпреки предизвикателствата, модната икона и бившето момиче от Spice Girl реши да упорства, представяйки най-новата си колекция с лъчезарна усмивка. С погледите на модния свят, вперени в нея, Бекъм се изправи лице в лице с трудностите, превръщайки това, което можеше да бъде неуспех, в символ на устойчивостта и семейното единство.

Семейна подкрепа сред предизвикателствата

В центъра на събитието беше осезаемата подкрепа на семейство Бекъм, като Дейвид Бекъм и повечето от децата им заемаха местата на първите редове. Тяхното присъствие беше доказателство за солидарността на семейството, особено когато Виктория се справи с трудностите при представянето на колекцията си, докато се придвижваше с патерици. Единственото отсъствие на сина Ромео не остана незабелязано, но цялостната демонстрация на единство беше крайъгълният камък на вечерта.

Умението на модната дизайнерка да запазва самообладание и грация под напрежение беше акцент, тъй като тя се усмихваше и общуваше с присъстващите. Модният избор на семейството също влезе в заглавията, като всеки от тях демонстрира индивидуален стил, който допълваше естетиката на дизайнерката.

Плавното протичане на ревюто бе разтърсено, когато на подиума излязоха активисти на PETA, които размахваха плакати, популяризиращи веганската кожа, и осъждаха използването на материали от животински произход. Протестът имаше за цел да оспори нормите на модната индустрия и използването на кожа от Виктория Бекъм. Охраната бързо се справи със ситуацията и позволи на шоуто да продължи след кратко прекъсване.

Макар че протестът беше неочакван обрат, той също така предизвика дискусии за устойчивата мода и етичните практики. Марката на Виктория Бекъм, известна с използването на кожа, може да се сблъска със засилено недоволство от страна на защитниците на правата на животните. Инцидентът обаче демонстрира и професионализма на марката, тъй като моделите се върнаха за втори път на подиума, което гарантира, че фокусът на публиката ще се върне към колекцията.

Самата колекция беше проява на характерния стил на Бекъм, с изчистени линии и изискана цветова палитра. Въпреки първоначалното прекъсване, моделите заслепиха присъстващите с редица визии, които говорят за еволюцията на марката и дизайнерското майсторство на Виктория. Модното ревю привлече и множество знаменитости, което допълнително затвърди статута му на уникално събитие.

Първият ред на публиката беше цяло съзвездие., като всеки от гостите внесе своя неповторим чар на събитието. Тяхното присъствие не само придаде блясък, но и показа широката привлекателност и влияние на марката на Виктория Бекъм в модната индустрия и извън нея.

Бъдещи последици за марката

Инцидентът с активистите на PETA повдига въпроси за бъдещата посока на марката на Виктория Бекъм и нейната позиция по отношение на устойчивостта. Тъй като модната индустрия все повече се ориентира към етични практики, може да се наложи марката да се адаптира и да обмисли алтернативни материали. Разговорът, предизвикан от протеста, може да доведе до положителни промени и иновации в бранда.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки варненци дариха стари дрехи в кампанията "Дрешник с кауза"

Прекомерното изхвърляне на текстилни отпадъци, както и даването на втори шанс на ненужния текстил в бита, бяха сред акцентите във второто издание на кампанията „Дрешник с кауза“, която се проведе днес в Социалната чайна във Варна. Десетки варненци дариха стари дрехи или текстилни изделия, които не използват. Една част от тях ще бъдат..

публикувано на 27.04.24 в 16:32

Общоградско честване на пролетните празници в Каварна

Общоградско честване на пролетните празници Лазаровден и Цветница започва в 11.00 часа на площада В Каварна пред църквата „ Св.Успение Богородично“. Отец Василий, който е протойерей на храма, ще благослови Лазаровата събота. В празничната програма участват деца от детските градини „Здравец“ и „Радост“, възпитаници от СУ „Ст.Караджа „ и ОУ..

публикувано на 27.04.24 в 10:53
ОУ

Ден на отворени врати за бъдещи възпитаници на ОУ "Христо Ботев" във Варна

Ден на отворени врати се провежда днес в ОУ „Христо Ботев“ във Варна. Училището, което се намира в кв. Аспарухово, посрещна деца от всички детски градини в района, на които им предстои да бъдат първокласници. След тях сградата ще посетят и деца, които ще бъдат в пети клас през следващата учебна година. Малчуганите бяха посрещнати в двора..

публикувано на 26.04.24 в 13:10

Възпитаници на МГ-Варна с поредни успехи по лингвистика и български език и литература

Поредни успехи завоюваха възпитаници на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна.  Деветокласникът Павел Василев достигна първото място от Националния кръг на олимпиадата по лингвистика.  "Лингвистиката ми помага да мисля по нестандартни начини, които са полезни и помагат в различни ситуации", подчерта за Радио Варна..

публикувано на 26.04.24 в 09:46

Дрешник с кауза дава втори шанс на ненужните дрехи

Текстилните отпадъци са един от актуалните глобални проблеми, свързани със замърсяването на околната среда. По данни на Българска асоциация "Кръгов текстил",  всяка година в Европейския съюз се изхвърлят 5 милиона тона текстил. От тях, над 3 милиона тона  попадат в смесения битов отпадък и съответно вредят на природата. Вдъхновени от Деня на..

публикувано на 26.04.24 в 09:30

19 хорови формации изнасят концерти във Варна

18 хорови формации от Варна и един гостуващ хор от Балчик ще изнесат концерти в морската столица. Включвайки се в VIII Национална инициатива „България пее“ на Българския хоров съюз, Община Варна организира на 26, 27 и 28 април поредица от концерти в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. В 18:00 ч. днес началото ще постави Мъжкият хор на..

публикувано на 26.04.24 в 09:16

Антверпен - град с минало и бъдеще

Барокови фасади съжителстват със съвременна градска среда. Историческите сгради имат нов живот, а старото пристанище е зона на атракции и музеи. Антверпен е чудесен пример как се съчетава историческото наследство с модерния живот. По бреговете на река Шелда, в северната част на Белгия се намира един от значимите центрове на търговията. Известен като..

публикувано на 25.04.24 в 16:30