Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят за около два часа района около Катедралния храм заради честването на 3 март

Снимка: pixabay

Във връзка с честването на националния празник 3 март и организирането на мотошествие Община Варна въвежда временна организация на движението в централната част на града.

На 3 март от 9:30 ч. до приключване на церемонията по вдигане на националното знаме (около 10:30 ч.) ще се преустанови движението на автомобили на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ (пред Катедралния храм).

В същия интервал затворени за движение ще бъдат още:

- Бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;

- Бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;

- Бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

Във връзка с провеждането на традиционното мотошествие под надслов „В името на България“ от 12:30 ч. до приключване на мероприятието (около 14:30 ч.) ще бъде освободена от автомобили таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“.

Само при необходимост за същия интервал ще бъде спряно движението на автомобили по маршрута на шествието:

-Бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;

-Бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;

- Бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с

ул. „Бачо Киро”.

Във връзка с наложените ограничения в празничния ден ще има маршрутни промени по линиите на градския транспорт. Автобусите ще се движат по бул. "Съборни" и ул. "Антим I-ви" и ще обслужват двупосочно спирка "Централна поща". В понеделник, 4 март, линиите на градския транспорт ще се обслужват с празнично разписание.


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли Варна градска железница?

Проектът за градска железница във Варна отново влиза във фокус на общественото мнение. Припомняме, обществено обсъждане на разширяването на бул. "Цар Освободител" от пътен възел "Летище" до бул. "Васил Левски" ще се проведе на 24 април, сряда, от 17 часа в зала "Пленарна" на Община Варна. Материали и визуализации по проекта вече могат да се намерят в..

обновено на 17.04.24 в 19:36
Радио Варна, Варна, Ден на отворените врати

Осигуряват постоянен екип на пожарната през лятото на "Златни пясъци"

Община Варна ще помогне за осигуряването на постоянен противопожарен екип на територията на КК „Златни пясъци“ за трите месеца на активния туристически сезон. Това заяви по време на първото заседание на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма кметът Благомир Коцев, който е и негов председател. Командированите от вътрешността на страната..

публикувано на 17.04.24 в 17:27

Отпускат социални помощи на 43-ма варненци

Община Варна ще отпусне еднократни социални помощи на 43 варненци. Средствата варират между 250 и 1000 лева и се дават за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности, съобщават от общинския пресцентър. Общата сума в размер на 19 150 лева беше гласувана единодушно от членовете на ресорната комисия към местния парламент. В тазгодишния бюджет..

публикувано на 17.04.24 в 15:40

Нови понтони и преместване на кораба "Академик" сред предложенията на рибарите за лодкостоянките

Предстои заседание на работната група, която търси решение на проблема с рибарските лодкостоянки във Варненско. Заседанието ще се проведе другата седмица в Областната администрация. Това съобщи за Радио Варна Александър Тръпчев, който е представител на сдружения "Черно море 2005" и "Одесос 2011". Рибарите вече са направили предложения за..

публикувано на 17.04.24 в 15:20
Варненска търговска гимназия

Ученици от Варненската търговска гимназия създадоха собствени фирми по време на изложение

Ученици от Варненската търговска гимназия "Георги Стойков Раковски" взеха участие в инициатива на училището, насърчаваща креативността и предприемаческото мислене у младите хора. Събитието е изложение на учебно тренировъчни предприятия, които са виртуално копие на реални фирми, направени от учениците.  На инициативата се явиха 11 фирми от търговската..

публикувано на 17.04.24 в 15:10

Огромен клон се стовари на улица в центъра на Варна (СНИМКИ)

Короната на дърво в центъра на Варна беше отстранена преди час, поради което временно беше затворена ул. "Александър Пушкин". Това видя репортер на Радио Варна. Работниците, извършващи резитбата, споделиха, че тя е по сигнал на откършен клон от дървото. Това дърво е болно, по ствола му се виждат големи гъби, а сърцевината на един от отрязаните дебели..

публикувано на 17.04.24 в 14:52

Общински съветници предлагат 2 май да бъде неучебен ден във Варна

Общинските съветници от групата на "Възраждане" в Общинския съвет във Варна призовават кмета на морския град да обяви Велики Четвъртък (2 май) за неучебен ден за варненските ученици. В предложението се посочва, че тази година 2 май се пада между няколко почивни дни и се открива възможност да бъде отбелязан пълноценно. "Християнските семейни традиции..

публикувано на 17.04.24 в 14:48