Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отрязаха 100-годишно дърво във Варна срещу акт за 100 лв

Актът за незаконното отстраняване на дървото е само 100 лева.

Издаден е на нарушителя, но дървото вече го няма. 

Отрязано е само за 15 минути, рано сутринта след 8 часа.

Районът е "Приморски", квартал "Левски"...

Там, където има общо  4 стогодишни дървета от вида Копривка. Сега вече остават само три.

Причината за резитбата е, че дърветата са попадали в обсег на проект за паркинг.

Паркингът се изгражда зад блок 3 на ул. "Студентска", над "Цани Калянджиев".

Чуйте подробности от разговора на репортера ни Ваня Славова с Михаил Йорданов, жител на квартал "Левски":

При изграждането на паркинг служителите на дружеството, изпълняващо строително-монтажни работи на обекта, самоволно са отрязали едно дърво от вида Копривка.
Действията им са в нарушение на инвестиционния проект, съгласуван и одобрен от главния архитект на Община Варна на 16.08.2022 г.
Това е установено при направена проверка от страна на общината, след като гражданите подават сигнала, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".
Предупреден е изпълнителят на строежно-монтажните работи да опазва всички налични дървета на обекта. Предстои да се санкционират виновните, съобщиха от ресорната дирекция.
Изграждането на паркинга е част от обновяването на междублоковото пространство в 23-ти микрорайон, заключено между бул. "Васил Левски", ул. "Студентска", бул. "Осми Приморски полк" и ул. "Мир", информират от пресцентъра на Община Варна.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

И днес раздават вода и мерят безплатно кръвното налягане във Варна

Във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури и днес м обилните медицински пунктове ще работят във Варна.  От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя минерална вода, до изчерпване на количествата.  Пунктовете ще бъдат разположени до градинката на Варненската..

публикувано на 16.07.24 в 06:52

Отвориха магистрала Хемус и стария път за София

От 6 часа тази сутрин магистрала Хемус, в района на село Слънчево, на около 20 км. западно от Варна, е отворена. Движението се осъществява нормално, във всички пътни платна. Това съобщиха за Радио Варна от Областно пътно управление-Варна. Припомняме, че заради горящи тревни площи и намалена видимост вчера по обед  движението по автомагистралата беше..

публикувано на 16.07.24 в 06:36

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна в торник, 16.07.2024 г.: На  16.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на : гр. Варна – ул...

публикувано на 16.07.24 в 06:05

Времето остава горещо

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от североизточна четвърт. Остава горещо с максимални температури между 36° и 41°, по крайбрежието от 31° до 36°, за Варна около 35°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 28°..

публикувано на 16.07.24 в 05:49
архив

АМ "Хемус" остава затворена около село Слънчево, няма опасност за жителите на село Припек

Магистрала "Хемус" остава затворена в участъка до село Слънчево, където от вчера бушува пожар. Затворен е и старият път през местността Побити камъни. Няма опасност за жителите на село Припек, пожарникарите са направили широка просека, за да не се прехвърлят пламъците към селото. Непрекъснато се правят обходи по трасето, за да се прецени..

публикувано на 15.07.24 в 21:05

ПП-ДБ публикува декларацията си

На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България споделиха своя план за излизане от политическата криза. Първо антикорупционни закони и решения, после разговори за правителство. Ето го и пълният текст на Декларация за излизане от политическата криза в България на ПП-ДБ: "Ние, народните представители..

публикувано на 15.07.24 в 20:08

Участъкът от АМ „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, пожарът се разраства към село Припек (обновена)

Участъкът от магистрала „Хемус“ до село Слънчево остава затворен, съобщиха от полицията във Варна. Затворен е и старият път през местността Побити камъни, обходът е по Крайезерния път. Д евет екипа на пожарната насочват усилията си към осигуряване на безопасността на село Припек, накъдето се разраства пожарът, вятърът обаче непрекъснато сменя..

публикувано на 15.07.24 в 17:30