Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биляна Раева: Собственик на част от Дупката иска да построи на този терен културно-търговски център

Биляна Раева
Снимка: "Фейсбук"

Частната фирма, която е собственик на 900 квадратни метра от Дупката в центъра на Варна, предлага на общината на този терен да бъде изграден културно-търговски център. Фирмата предлага още да построи сградата за собствена сметка, на принципа на публично-частното партньорство. Това съобщи в предаването „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ Биляна Раева. Писмото от частния собственик е изпратено до ПК "Собственост и стопанство" към Общинския съвет на 28 ноември миналата година. "В писмото е записано, че фирмата ще проектира и изгради за собствена сметка културно-търговски център на 4-5 етажа и ще предостави на община Варна собствеността на целия подземен етаж с археологията, който ще се използва за културно-представителни функции. Ще бъде предоставен и последния етаж за клубове на архитекти, художници и други дейци. Останалите етажи ще запазят търговското си предназначение и ще останат собственост на компанията. Тази фирма е "О2", допълни общинският съветник.

От община Варна са пропуснали да получат призовка за явяване по делото, свързано с ликвидацията на дружеството „Централен универсален магазин“, каза още Биляна Раева. Според нея, това е била причината докладната записка за тази ликвидация да влезе като извънредна точка на последната сесия на Общинския съвет. "Не се намира никой от администрацията да вземе тази призовка и да разбере за какво дело става дума. И на сесията излиза зам.-кметът Диан Иванов и казва, че бързо трябва да гласуваме доклада на ликвидатора, защото не се знае по това дело, за което ни търсят, дали няма да ни се отнемат някакви права върху имуществото".

"Общинската администрация си върши работата изключително непрофесионално", твърди Биляна Раева. На въпрос: "Дали Виктор Бузев" отново може да стане главен архитект?", тя отговори: "Той в момента е токсичен".

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъждовен вторник

Днес ще е облачно с валежи от дъжд и умерен вятър от източна четвърт. Следобед валежите от юг на север ще започнат да спират, а вечерта и вятърът ще отслабне. Максимални температури между 11° и 16°, за Варна около 13°. Вълнение на морето 2 бала, следобед 3, а в открито море и до 4. Температура на морската вода от 12° до 14°. Изгрев на Слънцето..

публикувано на 23.04.24 в 05:46

Адресите без ток

На 23.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня – ул. Мелница, ул. Вълшебен извор и промишлена зона под моста, ул. Батак, ул. Бор, ул. Бреза, ул. Пирот и бул. Съединение в кв. Реката, фирма Кристера Агро ЕООД,..

публикувано на 23.04.24 в 05:00

Предлагат забраната за пушене на закрито да е и за наргилета

Забраната за тютюнопушене на закрити обществени места да обхване пушенето на всякакви устройства и изделия, включително наргилета, предлагат депутати с проект на промени в Закона за здравето.  Предвижда се и повишаване на глобите за обекти, в които се нарушава забраната, съобщава БНР. Законопроектът въвежда понятието "употреба на тютюневи и свързани..

публикувано на 22.04.24 в 20:01

В събота запретваме ръкави за по-чиста Варна

На 27 април, събота, по инициатива на Община Варна ще се проведе мащабна кампания за почистване на града под наслов „Мисли глобално, действай локално!“. Инициативата предвижда освежаване на междублокови пространства, обществени паркове и градинки, места за отдих, детски и спортни площадки във всички райони на територията на общината. В мащабното..

публикувано на 22.04.24 в 18:13
архив

Над 110 милиона лева ще влязат за образованието във Варна

Над 110 милиона лева ще бъдат инвестирани във варненското образование по различни програми, включително по Плана за възстановяване и устойчивост. Това заяви във Варна министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.  17 училища във Варна имат сключени договори за финансиране изграждането на т.нар.  STEM - центрове (специализирани..

публикувано на 22.04.24 в 17:40
Определиха номинираните за награда

Предлагат 20 личности и колективи за награда "Варна" в сферата на науката и образованието

Общо 20 личности и колективи са предложени за удостояване с награда „Варна“ в сферата на науката и образованието тази година. Номинациите бяха одобрени на днешното заседание на  ресорната комисия към Общинския съвет по предложение на Експертната комисия за присъждане на награда „Варна“. В системата на предучилищното и училищното образование имаше по..

публикувано на 22.04.24 в 15:30

Продължава пролетното косене във Варна

Дейностите по първото за годината косене на тревните площи във Варна вървях по график, съобщиха от общинския пресцентър. Т В район „Одесос“ голяма част от терените са окосени. В навечерието на Великденските празници с приоритет ще се работи около храмовете и централните градинки. По план върви и пролетната коситба в район „Приморски“, където вече..

публикувано на 22.04.24 в 14:48