Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плувната щафета на Радио Варна (ВИДЕО и СНИМКИ)

Плувната щафета, част от спортния празник на Радио Варна, по случай 3 март, започна. Началото бе дадено от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева. Благодаря, че сме заедно тук - от година на година ставаме все повече, в името на този прекрасен спорт плуването, каза тя. Тя отправи поздравления към родителите и треньорите, които мотивират децата да се развиват в спорта и отново благодари, че малките плувци ще се съревновават в надпреварата на Радио Варна.  

В покрития басейн "Д-р Любен Лазаров", част от плувен комплекс "Приморски", отново си дават среща плувци от всички възрасти. Това е единствения спорт от програмата, в която няма класиране, а всички са победители. Демонстративно и щафетно се преплува дистанцията от 50 метра, а медали бяха осигурени за всички. Участваха състезатели от варненските клубове Албатрос, Торпедо, Юлиян Русев, както и ВВМУ Никола Вапцаров. Стартер на проявата бе именно представителят на военноморските сили Тодор Харалампиев. Той подчерта важността на плувния спорт за ВМС, който е много важен за подготовката, но посочи, че като варненци всички трябва да можем да плуваме

 В басейна умения показаха както ненавършилата още 5 години Катерина Калчева, така и 85-годишният Николай Петков

Основна мисия на проявата е да бъдат привлечени все повече любители на водния спорт. 


Чуйте репортажа на Иван Симеонов:

Снимки и Видео: Румен Сарандев








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

АКФ ще обжалва отказа на прокуратурата да разследва удълбочаването на каналите във Варненското езеро

Фондация „Антикорупционен фонд“ ще обжалва отказа на прокуратурата да образува наказателно производство за удълбочаването на каналите във Варненското езеро. Това съобщи в предаването „Позиция“ на Радио Варна Лора Георгиева, която е старши правен съветник в Антикорупционния фонд. Според нея обаче е малка вероятността прокуратурата да започне..

публикувано на 27.07.24 в 14:25

Драгомир Петров, ИТН: Решението за ваканцията на депутатите е цинично

Решението депутатите да излязат във ваканция от 17 до 31 август е изключително цинично. Това коментира депутатът от „Има такъв народ“ Драгомир Петров в интервю за Радио Варна. Той напомни, че от ИТН вчера са предложили Народното събрание да работи до началото на предизборната кампания, но това предложение е било отхвърлено. Според Драгомир..

публикувано на 27.07.24 в 13:34
Коста Стоянов

Коста Стоянов: Решението на КС показа, че държавата се управлява задкулисно от Пеевски и ГЕРБ

Вчерашното решение на Конституционния съд отново показва, че държавата се управлява задкулисно, основно от кръгове около Пеевски и ГЕРБ. Това каза в предаването на Радио Варна „Позиция“ депутатът от „Възраждане“ Коста Стоянов. „ПП-ДБ направиха съдебната реформа в скута на Пеевски и от това нищо не произлезе“, коментира депутатът. Той съобщи, че..

публикувано на 27.07.24 в 13:00

На 30 юли затварят бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“

На 30 юли ще бъде затворен за движение бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“ От 6:00 до 17:00 ч. на 30 юли (вторник) ще бъде затворен за движение част от бул. „Христо Смирненски“ - от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“. В този участък ще бъде положен плътният асфалтов слой и ще бъде нанесена хоризонтална маркировка. Затворени ще..

публикувано на 27.07.24 в 11:20

Ден на отворените врати на борда на научноизследователския кораб „Св. Св. Кирил и Методий"

Ден на отворените врати ще се проведе на борда на НИК „Св. Св. Кирил и Методий" по случай честването на три години от влизането на кораба в състава на ВВМУ. Плавателният съд е базиран на Морска гара и ще бъде отворен за граждани и гости на града на  27 юли /събота/ 2024 г. - от 9 до 11 часа. Корабът акостира в морската столица през април, след..

публикувано на 27.07.24 в 10:36

Времето днес - следобед с купеста облачност, но с малка вероятност за валежи

Днес ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но валежи са слабо вероятни. Ще духа до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от източна четвърт, който привечер ще отслабне.  Преобладаващи максимални температури между 27° и 32°, за Варна около30°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 27°- 28°.

публикувано на 27.07.24 в 08:21

ОбС-Варна заседава в понеделник

Общинският съвет във Варна се събира в понеделник – 29 юли, за 13-и път от началото на мандата. В заседанието с начален час 10 са включени 13 точки. Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци. За най-високото отличие на Общината са предложени общо шест личности, сред които са селекционерът на националния отбор по футбол на..

публикувано на 26.07.24 в 16:55