Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бяла честваха 146 години от Освобождението на България

С официално честване, тържество и културни прояви жители и гости на Бяла отбелязаха националния празник на България – 3 март.

Десетки граждани се стекоха на централния площад в Черноморския град днес в 10:00 часа, за да се включат в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Щерион Певтичев и да отдадат почит на загиналите за свободата на България.

Деца от детската градина в Бяла и ученици от ОУ „Отец Паисий“ изнесоха тържествен рецитал. В честванията се включиха и самодейци от НЧ „Пробуда 1928“,  Бяла. Младежите от Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм представиха своята първа временна изложба „Шевици“ в градския музей и организираха кулинарна почерпка с вкусотии приготвени по учебния предмет "Кулинарни техники и технологии".

Деян Янчев, директор на Общинския културен институт /музей/ -  Бяла, произнесе тържествено слово и изтъкна, че тази свещена дата за българите - 3-ти март, предоставя възможност за всички нас да се вгледаме в съдбините си като народ с оптимизъм и решителност, да се обединим около общи цели и да продължим да изграждаме по-добро бъдеще за нашите деца и за следващите поколения.

Тържеството, с участието на кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов, зам. кмета -  Милена Катрева-Панайотова, членове на Общински съвет-Бяла, видни местни културни и просветни дейци и десетки родолюбиви граждани и гости на Бяла, завърши с полагане на венци и цветя пред паметниците на Щерю войвода и Васил Левски.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ