Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Портних: Частният интерес чака ликвидацията на общинските имоти

Отваря се огромна врата към презастрояването на отделни части на града. С времето нещата се изясняват и се вижда кой за какво се е борил. Във времето лъжливите внушения става ясно, че са такива. Това заяви за Радио Варна бившият кмет Иван Портних.

По негови думи на предишната сесия след реакция на тяхната група е отхвърлена голяма част от програмата за управление с общински имоти, в която са включени над 150 парцела за продажба. С тяхна намеса са изключени над 150 чисти имота за застрояване, каза той и обясни, че от администрацията са посочили, че става въпрос за грешка. 

Нали разбирате, че това е абсурд да е грешка. На всеки е ясно, че на всеки един такъв имот ще се случи нова сграда, опасява се бившият кмет. 

Според него сега в програмата са оставени имоти под "привидно добронамерено звучащата опаковка - ликвидиране на съсобственост и продажба на земя под законно изградени сгради".
 Портних подчерта, че предходната администрация не е допускала частният интерес да надделее, въпреки че са събирали негативи. Всички, които са искали да реализират милиони печалби, сме ги спирали, каза още той.

Портних е категоричен, че незабавно трябва да бъде обявен конкурс за нов главен архитект.

Чуйте подробности от разговора на Ваня Славова с Иван Портних в прикачения звуков файл:


По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пуснаха фонтана на пл."Независимост" месец по-рано

Пуснаха фонтана на пл. "Независимост" месец преди планираното заради Маратон Варна. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев. Голям спортен празник е организиран за малките в деня на спортното събитие. Йога за деца, табата, баскетбол, футбол и балет са само част от активностите, които ще се преподават безплатно от сертифицирани треньори на малчуганите,..

публикувано на 11.05.24 в 19:57
Снимката е илюстративна

Цистерна и мотор се удариха в Айтоския проход

Цистерна и мотор се удариха в Айтоския проход между селата Билка и Дъскотна. Инцидентът е станал малко след 18 часа, изясняват се причините, довели от произшествието. Няма данни за тежко пострадали, съобщават от полицията.  Пътят е затворен в двете посоки, движението се отбива от село Партизани към Ришкия проход.  Няма теч от цистерната и опасност от..

публикувано на 11.05.24 в 19:45

Рекорден брой атлети се включват в Маратон Варна утре

Рекордните над 1 200 бегачи се очаква да участват тази неделя, 12 май, в  Маратон Варна. Събитието се организира със съдействието на Община Варна. Онлайн заявките за участие вече са затворени, но всички желаещи все още могат да се запишат за участие чрез късната регистрация до събота, 11 май. Повишеният интерес към деветото поредно издание на..

публикувано на 11.05.24 в 17:04

До две седмици удостоверяват машините за вота

Екипите, ангажирани с удостоверяването на машините за гласуване, ще работят в режим, който гарантира завършването на процеса в срок. Това коментира министърът на електронното управление Валентин Мундров пред журналисти след началото на процеса по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване, днес, съобщават от ресорното министерство...

публикувано на 11.05.24 в 16:58
Снимката е илюстративна

Синята зона във Варна няма да работи в неделя

Синята зона във Варна няма да работи утре, съобщи кметът на града Благомир Коцев в профила си във Фейсбук. Причината е провеждането на варненския маратон, който посреща 1,200 бегачи от 33 държави. "Да слезем от колите си и да повървим заедно с тях!", написа още Коцев. Още от тази вечер в 20 часа до утре в 15 часа, заради провеждането на..

публикувано на 11.05.24 в 14:12

От "Аз вярвам и помагам" призовават с пластмасовите капачки да не се предават други предмети

От благотворителната кампания "Аз вярвам и помагам", в помощ на хиляди бебета, призовават да не се предават други пластмасови предмети, различни от капачки. Тази година от организацията се натъкват на неочаквани находки. Те напомнят, че не са депо за отпадъци или рециклираща компания, а доброволци, обединени от благородна кауза. Сред откритите вещи..

публикувано на 11.05.24 в 12:54

Пускат водата на хиляди варненци след 12 часа суша

 Аварията, която остави хиляди варненци без вода 12 часа, е отстранена. Пускането се извършва поетапно в периметъра, заключен между бул. "Левски" , ул. "Царевец" , бул. "Княз Борис 1-ви" , бул. "Христо Ботев" и ул. "Тодор Влайков", съобщават от ВиК дружеството.  През октомври ВиК разкопават ключово кръстовище заради смяна на голям водопровод

публикувано на 11.05.24 в 12:40