Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят решение на проблема с автобусна линия №23

Снимка: Радио Варна

Решение на проблема с липсата на обществен транспорт по ул. „Прилеп“ търсят от общината. Още утре ще се обсъдят всички възможни варианти. Това стана ясно по време на приемната на заместник-кмета по финансовите въпроси Христо Рафаилов, на която граждани отново поставиха въпроса за отклонения маршрут на автобусна линия №23. По думите им заради забавените ремонтни дейности по ВиК-инфраструктурата по ул. „Прилеп“, от лятото на миналата година в района няма обществен транспорт.  

Линия №23 е с променен маршрут и не обслужва спирките между сградата на ВиК и разклона за с. Каменар, оплакаха се гражданите. Според тях домакинствата без личен автомобил, много възрастни хора и ученици трябва да вървят с километри до най-близката спирка „Спартак“, без да има изградени тротоари или друга подходяща за пешеходци настилка.

Христо Рафаилов припомни, че ремонтните дейности на ул. „Прилеп“ са наследени от предходната администрация. Лично той почти ежедневно получава сигнали за лошото качество на строителните работи, но общината няма лостовете за влияние.

Рафаилов допълни, че Община Варна не може да позволи обслужването на спирките по курса на линия №23 в посочения участък, който не е въведен в експлоатация, поради законови ограничения. Старият маршрут на автобусна линия №23 ще бъде върнат до дни, след като улицата бъде въведена в експлоатация, категоричен беше той.

По време на приемната заместник-кметът Рафаилов беше запознат и с друг транспортен проблем – този с линия №409. Жителите на двете общини – Аксаково и Варна, се оплакват от услугата, която предлага единият превозвач по линията, а именно – чести закъснения, невъзможност за издаване на електронен билет, амортизирани автобуси. Рафаилов увери, че  вече е провел няколко срещи с кмета на Община Аксаково и с областния управител, за да се търсят решения на проблемите с тази линия. Сформирана е работна група по проблема и по темата вече е проведено заседание.

  Следващият приемен ден на заместник-кмета Рафаилов е на 30 април. Записванията стават на номер 052 820 310.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феновете на вечното варненско дерби (снимки)

"Спартак" са домакини на срещата от 20:00 часа, а главен съдия е Георги Кабаков. Двата тима са един до друг в таблицата с равен брой точки - 15, съответно четвърто място за "Черно море" и пето за "Спартак".  В последната среща отборите завършиха 0:0. В района на срещата и на стадиона днес има и засилено полицейско присъствие. Агитки от..

публикувано на 22.09.24 в 19:39
Изгрев във Варна

Повече слънце в понеделник

През нощта облачността ще е променлива, по значителна по Южното крайбрежие, където не е изключено слабо да превали.  Утре над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време, но около и след ще се развива купеста облачност. През нощта ще духа слаб северозападен вятър, който през деня ще се преориентира от североизточна четвърт...

публикувано на 22.09.24 в 15:21
Звук и светлина

Търново празнува

В 18:00 часа ще се извие голямото хоро.  Кулминацията на празничната програма на 22 септември е от 19:30 ч. на площад „Цар Асен I”, където ще се състоят изпълнения на строеви хватки от представителния блок на Националния военен университет „Васил Левски“.  След това ще започне и Тържествената заря проверка. В 20:15 ч. е прожекцията на..

публикувано на 22.09.24 в 15:18

Гръцкото правителство отделя 283 милиона евро за коледни бонуси

Бонус ще получат и чуждестранните граждани с ниски пенсии, които плащат данъци в Гърция Правителството на Кириакос Мицотакис отново отпуска коледни бонуси за пенсионерите с ниски доходи. От гръцката опозиция поискаха увеличаване на сумите. Гръцкото правителство отделя 283 милиона евро за коледни бонуси за пенсионери, безработни и многодетни..

публикувано на 22.09.24 в 15:02

Калин Стоянов ще е кандидат за депутат от „ДПС-Ново начало“ на Пеевски

Бившият вътрешен министър Калин Стоянов ще бъде втори в листата за Бургас на „ДПС – Ново начало“ на Делян Пеевски за предстоящите парламентарни избори. Това каза водачът на листата на коалицията в избирателния район Исмаил Осман, цитиран от БТА. Новината идва, след като в продължение на повече от година Стоянов, беше обвиняван във..

публикувано на 22.09.24 в 14:24
Синя зона, център, Варна

Без синя зона във Варна на празника

Днес, 22 септември, денят, в който отбелязваме Независимостта на България, синята зона във Варна няма да бъде таксувана .  Престоят и паркирането на установените за това места в централната градска част ще бъдат безплатни. Припомняме, от близо две години Синята зона във Варна е платена и в почивните дни. Изключение за безплатна зона остава..

публикувано на 22.09.24 в 14:22

Серия от силни земетресения на гръцкия полуостров Халкидики

Земетресение с магнитуд 4.9 по скалата на Рихтер е регистрирано в района на полуостров Халкидики, съобщават от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география - БАН. Трусът е станал днес, в 12:50 ч. българско време и е бил с епицентър на 140 км от Петрич и на 270 км от София, уточняват от НИГГГ-БАН...

публикувано на 22.09.24 в 14:16