Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората от Пчелина не вярват от ВиК да завършат канализацията до края на май

До края на май трябва да завършат дейностите по прокарване на канализация в местността Пчелина. Обнадеждаващата новина съобщи Сава Коев, ръководител на ВиК проекта. Остават още 5 канализационни клона. Работата по последния етап започва другата седмица, посочи още той. 

Живеещите в местността Пчелина обаче са скептични. Те се оплакват, че вече една година са изправени пред всекидневни затруднения заради инфраструктурата и проекта на ВиК. Освен калните и разкопани улици, по които често се стичат и фекални води, често страдат и от липса на електричество и питейна вода. Районът е бързо разрастващ се, в него кипи жилищно строителство, което също допринася за нарушаване водоподаването и електроснабдяването, подчертават жителите.

Недоволните казват, че се чувстват като попаднали в омагьосан кръг, от който няма излизане. Според тях няма никаква координация между институциите, а работата се извършва хаотично. 

Обходните маршрути попадат в частни имоти, в които бариерите са вдигнати заради добрата воля на собствениците. В случай, че не са отворени - те остават без изход, буквално.

По думите им няма никаква логика в това ул. "Прилеп" да бъде стеснена, тъй като няма да могат да се разминават кола с камион или автобус. Те подчертаха важността на улицата, която е входна артерия, по която минават хиляди автомобили. 

Чуйте какво още казаха жители на Пчелина:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът Коцев: Само прокуратурата може да спаси останалите три кедъра в "Аспарухово"

Единствената институция, която може незабавно да спре сечта на останалите три кедъра в "Аспарухово",  е българската прокуратура, която вчера сезирах за съмнения в пороци на ПУП-а, издаден през 2016 г. Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев. Той се надява и собственикът да прояви гражданска съвест. Сега всичко е в..

публикувано на 09.08.24 в 20:44
Снимката е илюстративна

Катастрофа на пътя Златни пясъци - Варна предизвика километрично задръстване

Катастрофа на пътя за Златни пясъци предизвика километрично задръстване в посока Варна. Инцидент с участието на два автомобила е възникнал към 17,20 часа след хотел на бул. "Княз Борис I" в местност Траката, съобщиха от пресцентъра на полицията. Няма данни за пострадали, нанесен са само материални щети. В единия от автомобилите са пътували чужди граждани...

публикувано на 09.08.24 в 19:21

Варна посреща 15 август с богата програма и световноизвестните групи Дайър Стрейтс, Джипси кингс и Stereo Mc’s

Варна посреща своя празник – 15 август – Свето Успение Богородично с богата и обновена празнична програма. За жителите и гостите на морския град са организирани различни събития, като традиционният Младежкия фестивал Фън сити+, както и  EXIT  - един от най-големите музикални фестивали в Европа в обединение с българския BREEZE , съобщават от общинския..

публикувано на 09.08.24 в 17:15

Варненци внесоха подписка за въвеждане на „зелена зона“ в кв. „Чайка“

118 души са се подписали в подписката за въвеждане на т. нар. „Зелена зона“ във варненския квартал „Чайка“. Документът бе входиран днес в деловодството на Община Варна, съобщават от общинския пресцентър. Вярваме, че  въвеждането на новите правила за платено паркиране, ще допринесат за по-добра организация на движението, намаляване на задръстванията и..

публикувано на 09.08.24 в 17:10
Снимката е илюстративна.

Доставят 20 електрически мотрисни влака, ще ни возят и по линията София - Варна

Консорциум “Шкода Транспортейшън и Шкода Вагонка” е избран за изпълнител на доставката на 20 едноетажни електрически мотрисни влака, с капацитет от минимум 300 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал. Решението на комисията за избор на изпълнител бе подписано днес от министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков...

публикувано на 09.08.24 в 17:00

Вторият патрулен кораб за ВМС готов до края на 2027 година

Строителството и пълното оборудване на втория от двата нови многоцелеви патрулни кораба за Военноморските сили ще бъдат завършени до края на 2027 година, съобщи командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и допълни, че "Смели" ще покрива най-съвременните изисквания. Михайлов припомни, че първият кораб "Храбри" ще е готов до 2025 година, но след..

публикувано на 09.08.24 в 15:52

Потвърдено: 20 години затвор за мъжа, убил приятелката си в Евксиноград

Апелативният съд потвърди присъда на Варненския окръжен съд, с която мъж е бил лишен от свобода за 20 години за убийството на жената, с която съжителствал. Престъплението е извършено на неустановена дата между 1 и 8 януари 2023 г. във Варна, по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие, уточняват от..

публикувано на 09.08.24 в 15:47