Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номер 9 няма да обслужва няколко спирки утре

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Варна

Във връзка с авариен ремонт на магистрален водопровод в местност Кабакум на 05.04.2024 г. в петък след 9:00 часа ще бъде преустановено обслужването на спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“ двупосочно от линия 9. Автобусите по тази линия след спирка „Странджа“ ще правят обратен завой на пътен възел „Дървен мост“, съобщават от Градски транспорт.

По информация на ВиК Варна затваряне на пътното платно е предвидено до 06.04.2024 г. включително.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автогара-Варна за платения достъп на таксита до паркинга: Правилата на фирмата са такива

Таксиметрови фирми във Варна нямат достъп до паркинга на новата автогара във Варна. Бариера спира възможността клиентите да бъдат превозени с багажа си до автобусите, без да бъде заплатена такса за престой или паркиране. Представители на бранша, както и пътуващи, изразиха своето несъгласие, сигнали са подадени до отговорните институции.  Таксиметрови..

публикувано на 29.07.24 в 10:40

Качеството на морската вода - отлично, изключение правят Офицерският и Централният плаж

Отлично качество на крайбрежните морски води отчитат от Регионалната здравна инспекция във Варна след мониторинг от 23 зони за къпане в областта - от местност Панорама, комплекс "Златни пясъци" до град Бяла. Изключение правят само два плажа в морската столица - Офицерският и Централният във Варна.  Получените резултати от микробиологичните..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Шофьор с над 2 промила алкохол в кръвта хванаха в кв. "Аспарухово"

Шофьор с над 2 промила алкохол хванаха варненските полицаи, съобават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Около 10 часа в неделя в квартал "Аспарухово" служителите на реда спрели за проверка лек автомобил. Силната миризма на алкохол, носеща се от купето накарала униформените да проверят водача за употреба на спиртни напитки. Тестът отчел над 2..

публикувано на 29.07.24 в 09:42
Дарителска кампания

Спират приемането на дрехи и храна за пострадалите във Воден, остава дарителската сметка

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от Община Болярово. Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка открита от Общината.  "Искрено сме признателни за вашата съпричастност. Благодарим Ви!", казват от..

публикувано на 29.07.24 в 09:28

Общинският съвет във Варна заседава днес

Общинският съвет във Варна се събира днес – 29 юли, за 13-и път от началото на мандата. В заседанието с начален час 10 са включени 13 точки. Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци. За най-високото отличие на Общината са предложени общо шест личности, сред които са селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан..

публикувано на 29.07.24 в 09:17

14 случая на Ковид-19 през юли във Варна

14 са случаите на Ковид-19 във Варна за месец юли, съобщиха за Радио Варна от РЗИ-Варна.  Около 37 % от заболяването в страната е с новия вариант „Флирт“, уточни доктор Ана Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Варна. Той е изключително заразен, но протича сравнително леко – с отпадналост, висока температура, болки в..

публикувано на 29.07.24 в 09:09

Президентът връчва днес третия проучвателен мандат на ИТН

Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.  В 12 часа днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен мандат. След като получи папката, партията на Слави Трифонов трябва да посочи кандидат за премиер, който да се опита да състави правителство. В Конституцията не е посочен срок за..

публикувано на 29.07.24 в 09:00