Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотосезонът във Варна - официално открит

Близо 2000 мотористи от цяла България присъстваха на откриването на новия мотосезон във Варна. В този час те преминават по улиците на Варна, за да отбележат началото на сезона, което винаги е през този месец. Кметът на града Благомир Коцев, придружен от заместника си по обществен ред и сигурност Илия Коев, също дойдоха на моторите си, за да участват в събитието, което включваше музика на живо и демонстрации с доброволци от БЧК на даване на първа помощ при пътен инцидент. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вайбър с тематични стикери за 24 май

Със специални 12 стикера във Viber ще бъде отбелязан Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На тях по новаторски начин, комбиниращ чистота на изображението, любов към българската литература и елегантно чувство за хумор, художникът Дамян Дамянов успява да предаде любовта ни към езика...

публикувано на 23.05.24 в 18:54

Обелиски от стиропор сред атракциите на фестивала "БУНА" тази година

Обелиск от стиропор и Черно море от битум – тези и други творения на съвременното визуално изкуство ще виждат варненци в различни места в града в рамките на фестивала „БУНА“ тази година.  Откриването на най-големия фестивал за визуално изкуство в България ще бъде в 13 часа утре, 24 май, на стълбите на ул. "Дръзки".  Церемония по откриването на..

публикувано на 23.05.24 в 17:50

В ОУ "Цар Симеон I" откриха барелеф на патрона си

Откриха барелеф на цар Симеон I в едноименното основно училище във Варна. Произведението е дело на скулптора Николай Нинов. За осъществяване на идеята за скулптурата на владетеля, чието управление е наричано "Златният век" и е белязано от разцвета на книжнината, приноса са си дали десетки дарители. Идеята започна през декември 2022 година на коледен..

публикувано на 23.05.24 в 16:40

Млади учители от Хуманитарната гимназия във Варна: Работата с деца е предизвикателство и дар

121 блока ще се включат в празничното шествие за 24 май тази година във Варна. Сред тях са учениците от Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски".  1 288 деца учат в гимназията.  "Усещам този празник като най-светлия, най-българския празник", подчерта директорът Емил Груев.  Даниела Стойнова ни среща с младите учители..

публикувано на 23.05.24 в 15:10

Варненските ученици от Zentix се класираха 21-ви в световна надпревара по роботика

Отборът на варненските ученици по роботика - Zentix, който участва във FIRST LEGO League Open European Championship в Норвегия, се класира на 21-во място в напревара с още 50 отбора от цял свят.  Освен че надминаха постиженията си от националното съревнование в Бургас от края на април, по време на състезанието отборът се потопи във вдъхновяващата..

публикувано на 23.05.24 в 14:00

Млади художници на графити се захванаха да почистят драсканиците в Добрич

В навечерието на един от най-хубавите български празници – 24 май, млади художници на графити се заеха със задачата на почистят обществените сгради в Добрич , които с надраскани неправомерно със спрей. Инициативата е на Община Добрич, която се обръща за помощ към местния художник Радослав Рудачев. Идеята на местната власт е не само да почисти сградите,..

публикувано на 23.05.24 в 12:23

Онлайн търговци прикриват произхода на стоки

Онлайн търговията е като един голям необятен океан, който предоставя удобства за потребителите, но от друга страна крие и рискове. Един от тези рискове е, ако потребителят попадне на стока, която онлайн търговецът представя под свой бранд, но всъщност е закупена на ниска цена от страна извън Европейския съюз. За подобни нелоялни практики..

публикувано на 23.05.24 в 09:02