Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигат цените на годишните технически прегледи на колите почти двойно

Вдигат цените на годишните технически прегледи на автомобилите почти двойно. Досега те струваха между 45 и 50 лева, а сега проверката на изправността на превозните средства може да стигне до 80 -100 лева, прогнозира Диан Драганов, председател на варненски клон на Съюза на българските автомобилисти.




Причините за драстичния скок е компенсиране на разхода за оборудването, необходимо за въведеното от "Автомобилна администрация" наблюдение в реално време, както и инфлацията и увеличаване на заплатите на служителите. 

"Налагането на този нов софтуер накара нашите колеги да закупят нови уреди, защото старите не бяха съвместими с него. Не вдигаме цените заради печалба! В сектора се похарчиха много средства, за да дооборудваме пунктовете си. Някои колеги дори смениха изцяло оборудването си", посочи Драганов.



Драганов посочи, че 70% от техническите пунктове във Варна вече са преоборудвани и имат софтуера за новата система, която трябваше да заработи до дни. Очакванията му са това да стане до средата на юни заради гратисен период за фирмите, чиито уреди все още не са доставени.




Има голяма разлика в цените на техническите прегледи в различните пунктове. "Всеки пункт си е отделна фирма, всеки си прави сам за себе си цената и никой не може да повлияе върху това", допълни Диан Драганов.

Репортерът Иван Барбов посети пункта за технически прегледи към Съюза на българските автомобилисти във Варна. Чуйте репортажа:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

32 градуса в неделя във Варна

През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 16° и 21°, по крайбрежието до 23°, за Варна около 21°. През деня ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Тогава на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще..

публикувано на 24.08.24 в 15:42

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“

Искрено съм се забавлявал по време на кариерата си,тъй като съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове-това каза на пресконференция във Фестивалния и конгресен център-клон на НДК във Варна италианската кинолегенда Франко Неро. Той сподели, че е имал късмета да работи с гениалния режисьор Куентин Тарантино и с великия актьор..

публикувано на 24.08.24 в 15:22
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знамения цигулар Васко Василев, което започва точно в 21:30 ч. на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия, научи Moreto.net На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и..

публикувано на 24.08.24 в 11:56
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и..

публикувано на 24.08.24 в 11:45
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта към Отечеството, символ на възродения български дух и на саможертвата в името на свободата, това..

публикувано на 24.08.24 в 11:27

Един загинал при тежка катастрофа по пътя за ГКПП „Маказа“

Тази сутрин около 8.00 часа стана тежка катастрофа в района на село Първица, на главния път за ГКПП „Маказа“ , община Кирково. При инцидента са се ударили две коли. Една от тях е управлявана от 86-годишен шофьор, който е загинал при удара. Пътниците от другата кола са откарани за преглед в болница в..

публикувано на 24.08.24 в 11:25