Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поставят табели срещу дивото къмпингуване край Шкорпиловци и Камчийски пясъци

Поставят информационни табели в района на местностите Камчийски пясъци и  Изгрев-Хоризонт, които забраняват разполагането на кемпери, каравани, палатки и паркирането на МПС, съобщават от пресслужбата на община Долни Чифлик.

Десетки каравани, кемпери и палатки вече освободиха местността Камчийски пясъци и плажа на Шкорпиловци след поставяне на предупредителни стикери за нарушение.

В началото на месец април тази година, след сигнал за незаконно разположени кемпери, каравани и други съоръжения, е извършена проверка, която установява  множество нарушения.

В района на местност Камчийски пясъци са били паркирани 6 каравани и 1 микробус и 1 ремарке без регистрационни номера. Проверяващите са намерили постройка от дървени палети, натрупан дървен материал, маси, столове, гуми, шезлонги, хладилник, бетонови блокчета, пейки, метално барбекю и мивки.

В района на местност Изгрев-Хоризонт са били паркирани 55 каравани от които само 11 са били с регистрационни номера и 1 бус. Имало е 7 палатки, маси, столове, метална конструкция на шатра, а караваните са имали табели, че са охранявани от СОТ.

В землището на с. Шкорпиловци, община Долни чифлик са били разположени 2 каравани, маса, столове, пейки, гуми, дървени палети и мивка.

Къмпингуващите са предупредени със стикери, в които е посочен 26 април 2024 година като краен срок за доброволно премахване на незаконно разположените кемпери, каравани и съоръжения. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров "Света Анастасия"

Откриване на изложба с икони и великденско гмуркане дава старт на туристическия сезон на остров "Света Анастасия". Той ще започне по–рано и ще предложи на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и други интересни събития. Това лято туристическият комплекс отбелязва 10-годишен юбилей от откриването му като..

публикувано на 01.05.24 в 15:02

По-скъпи таксита във Варна от днес

От днес влизат в сила новите, по-високи цени на таксиметровия превоз във Варна. Те бяха одобрени на последното заседание на Общинския въвет.  С решението минималната дневна тарифа за километър пробег е вече 1,30 лева , а нощната - 1,50 лева. Досега цените бяха съответно 1,05 лв. и 1,15 лв. От 1 май такситата във Варна поскъпват..

публикувано на 01.05.24 в 07:53
Част от маркираната синя зона по бул.Сливница

Без синя зона във Варна днес

Днес паркирането в централната част на Варна ще е безплатно , информират от Общинското предприятие "Общински паркинги и синя зона". "Синята зона" няма да работи и през останалите празнични дни между 3 и 6 май. От общинското предприятие обаче напомнят, че 2 май, четвъртък, е работен ден и „синята зона“ ще работи с нормално работно време от..

публикувано на 01.05.24 в 07:10

От днес започва серията от безплатни туристически обиколки във Варна

Историята и архитектурата на Варна ще са основен акцент в първата от серията безплатни туристически обиколки на Варна, която ще се състои днес. Началото ще е от 10:30 часа , а сборният пункт е пред Туристическия информационен център (Козирката). 120 безплатни пешеходни туристически обиколки с професионални екскурзоводи ще се проведат..

публикувано на 01.05.24 в 07:06

Промени в разписанията на линии 409 и 109 от днес

От днес автобусите по линия 409 ще обслужват курсове до курортния комплекс "Златни пясъци" на всеки 30 минути между 6.00 часа и 23.00 часа , съобщават от Градски транспорт.  Автобусите по линията посока "Ривиера", след спирка "Изгрев" ще обслужват спирки "Ален мак" и "ВСУ", "Ален мак" /за "Златни пясъци", "Майстор Манол" и след това по..

публикувано на 01.05.24 в 06:50

Облачно и по-малко дъждовно време в сряда

Утрото в сряда ни посреща с облачно и на места все още дъждовно време. Във Варна, както и на други места, днес в ранните сутрешни часове ще превалява дъжд. През деня ще остане предимно облачно и следобед отново е възможно слабо да превали. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Максималните..

публикувано на 01.05.24 в 06:03

411 секции за гласуване ще има във Варна

411 са секционните избирателни комисии на територията на община Варна, като броят на членовете е 3593, разпределени между парламентарно представените парти и коалиции. СИК-овете се състоят от 9 или от 7 души.  Заместник-кметът по финансите Христо Рафаилов проведе днес консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на..

публикувано на 30.04.24 в 16:58