Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха жена, разпространявала фентанил във Варна

Снимката е илюстративна
Снимка: архив

Апелативният съд във Варна потвърди решението на Окръжния съд в града, с което жена беше задържана под стража след сделка с фентанил. Роза И. е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 9 април държала с цел разпространение и разпространила на наркозависим 0.18 гр. от високорисковото вещество. Свидетели твърдят в показанията си, че от дома ѝ са се снабдявали с хероин. 34-годишната жена е реабилитирана след осъждане за наркоразпространение. По делото има данни, че от същия адрес се осъществява търговия с незаконни вещества под прикритието на търговия с хранителни и други стоки.

Определението на Съда не подлежи на обжалване.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че фентанилът е екстремно силен и пристрастяващ опиоид – въздействието му е от 50 до 100 пъти по-мощно от това на хероина. Често се добавя към други наркотични вещества, за да подсили действието им. И изключително ниски дози могат да причинят предозиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тестват системата BG-Alert утре

Утре ще бъде проведен отложеният национален тест на Системата BG-Alert. В продължение на половин час – от 13,00 до 13,30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата. Чрез Системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на абонати на територията на цялата страна, съдържащо..

публикувано на 16.10.24 в 19:32

ВиК: Редуцират водата за Варна от язовир "Камчия" (ВИДЕО)

Водните количества от язовир "Камчия" за  Варна се намаляват от 2,6 милиона кубика на 2 млн. кубика месечно. Ограничението е определено от Министерството на околната среда и водите след среща с ВиК дружествата и представители на МРРБ. Това съобщи управителят на ВиК-Варна Веселин Русев. Той се опасява, че намаленото водно количество може да..

обновено на 16.10.24 в 15:18

Ремонтираха част от помещенията в Клиниката по инфекциозни болести във Варна

Част от болничните стаи и санитарните помещения в Клиниката по инфекциозни болести към Университетската болница за активно лечение "Св. Марина" във Варна бяха реновирани и освежени с помощта на дарители и със собствени средства на болницата. Клиниката е единственото място за лечение на тежки и проблемни диагностични случаи за пациенти от цяла..

публикувано на 16.10.24 в 15:15

Одитът на дружество "Пазари" откри нарушения при отдаването на имоти под наем

В дружеството „Пазари“ ЕАД са апортирани само два имота, а са отдавани под наем още осем. Общинският съвет във Варна не е одобрил правилник за дейността на „Пазари“ ЕАД и как да се отдават под наем имоти. То не притежава никакви вътрешни правила за събиране и отчитане на приходите с разписан ред и отговорни лица, каквито са изискванията на закона...

публикувано на 16.10.24 в 15:10
Снимката е илюстративна

МОН обяви 28 октомври за неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това е разписано в заповед на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, публикувана на сайта на ведомството. Денят след изборите за Народно събрание се обявява за неучебен в училищата, ангажирани с изборния..

публикувано на 16.10.24 в 14:59

През февруари излизат резултатите от пробите от наши води в Черно море за тежки метали и радиация

През февруари следващата година ще станат известни резултатите от анализа на взетите проби от морските води в нашите териториална зона, свързани с военните действия на територията на Украйна. Проектът "Сирена-2" е съвместен между Института за морски изследвания в Берген, Норвегия, Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров " и Басейновата..

публикувано на 16.10.24 в 14:55

Откриха тялото на издирваната Биляна Петрова

Тяло на млада жена е открито близо до сградата на Централни хали в столицата.  То е на изчезналата 31-годишна Биляна Петрова, която за последно е забелязана в същия район вчера, съобщиха от БНР.  Извършва се оглед.  Според първоначалните данни по тялото ѝ няма следи от насилие. Издирват млада майка, изчезнала в София

публикувано на 16.10.24 в 14:52