Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ябълките и яйцата потискат апетита

Снимка: БГНЕС

Всички знаем, че някои храни ни засищат повече от други, но това не е всичко. Някои храни всъщност потискат апетита, което означава, че ще ви накарат да се чувствате сити за по-дълго време. Включете тези храни в менюто си и ви обещаваме, че няма да се чувствате гладни толкова често.

Яденето на две яйца сутрин може да ви помогне да се чувствате по-малко гладни през деня. Най-добрият вариант е да си направите омлет или да ги сварите.

Ябълките са богати на разтворими фибри и пектин, които ни карат да се чувстваме сити дълго време.

Оцетът помага за намаляване на гликемичния индекс на богатите на въглехидрати храни, което намалява освобождаването на глюкоза в кръвта. Това го превръща в чудесно средство за потискане на апетита.

Зеленчуци като спанак, броколи и зеле също са богати на фибри и отлично потискат апетита.

Създайте си навик да ядете салата преди основното си хранене. Това ще съобщи на мозъка ви, че тялото ви вече е получило хранителни вещества и калории, и така ще намали желанието ви за по-обилно хранене.

Знаете ли, че в зеления чай има повече кофеин, отколкото в кафето? Съобщава се, че той също така увеличава освобождаването на CCK - хормон, който съобщава на мозъка, че тялото е получило достатъчно храна. Завършете междинната си закуска с чаша от ароматната гореща напитка, за да се освежите и да предотвратите преяждането.
По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал на хвърчилата на плажа в Аспарухово

КРАСИВА ЦВЕТНА ФЕЕРИЯ ОЧАКВАМЕ ПО ВРЕМЕ НА ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ХВЪРЧИЛАТА.  Кулминацията на събитието ще бъде на 24 и 25 август 2024 г. във Варна, където с демонстрации на пъстри хвърчила, синхронно управление под музикален съпровод и нощни полети фестивалът ще отбележи дванадесетата си годишнина. Международният фестивал на..

публикувано на 24.08.24 в 11:51

Добруджанският фолклорен събор „Богородица“ започва от днес в Генерал Тошево

Добруджанският фолклорен събор „Богородица“ започва от днес в град Генерал Тошево. Той се провежда за 25-ти път. Участие в него ще вземат групи и изпълнители от България, Украйна и Румъния. Добруджанският фолклорен събор „Богородица“ е подготвил разнообразна и богата програма във фестивалните дни – 24 и 25 август. Официалното откриване с водосвет е..

публикувано на 24.08.24 в 08:20

Цветни хвърчила ще летят в небето над плажа в „Аспарухово“

Фестивалът на хвърчилата ще се проведе на 24 и 25 август на плажа в  „Аспарухово“. С двудневни демонстрации фестивалът ще отбележи своята дванадесетгодишнина. Организатор на събитието е клуб „Асто – Въздушни чудеса“. От 10:00 до 17:00 ч. през обявените фестивални дни професионалните клубове на участниците ще показват най-новите си творения, включително..

публикувано на 23.08.24 в 17:36

Второто издание на "Чайки фест" предстои тази събота

Второто издание на "Чайки фест" ще се проведе тази събота, 24 август. На светло ще излязат  едни от най-добрите underground групи от страната, както и банди от Северна Македония. Сред българските групи са Gigashadow, Сричка, Behind bars и Pizzza, разкри Паскал Гонов, един от организаторите на феста. Целта на фестивала е да даде сцена на..

публикувано на 23.08.24 в 17:20

Без клетки за телета призовават от "Невидими животни"

Десетима влиятелни българи избраха да се поставят на тяхно място и да споделят света през очите им, a после да изразят с думите си призива на над 32 000 българи – да сложим край на клетките за телета в животновъдството. Мини филмът “Моля ви, пуснете ме!” е част от кампанията “Клетките са кошмар” на организацията “Невидими животни” за забрана на..

публикувано на 23.08.24 в 11:05
Спасител на плаж Кабакум край Варна

Дългогодишен спасител на плажа: Жеги като през този сезон не помня...

Жеги като тези през сезон 2024-та не помня. Това коментира за Радио Варна Иван Сотиров, който вече три десетилетия се е отдал на тази професия. През годините Сотиров е срещал всякакви хора, но допълва, че днес туристите са по-малко дисциплинирани. Самият сезон върви някак странно, обобщава спасителят. По думите му, в момента морето е спокойно, няма го..

публикувано на 23.08.24 в 10:05

Най-дългата вечеря тази събота в Аспарухово

Десетото поредно издание на "Най-дългата вечеря на плажа" на 24-ти август. Чуйте още в репортажа на Ваня Славова: По традиция събитието ще се състои на Аспаруховия плаж с разнообразна музикално-артистична програма:  Орлин Горанов Долорес Естрада - Куба Поли Николова Балет Рикардо Марков шоу  Палячи Балетна школа за принцеси Ансамбъл..

публикувано на 23.08.24 в 09:06