Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последен ден за подаване на данъчната декларация

Снимка: БГНЕС

Днес е крайният срок за деклариране на доходите за 2023 г. пред НАП чрез годишна декларация за облагане на доходите на физически лица.

От агенцията припомнят, че това може да стане и по електронен път чрез услугата „предварително попълнена данъчна декларация“.

Данъците за довнасяне могат да бъдат платени онлайн. Срокът за плащането им също изтича днес, а от утре се начислява лихва. 


По публикацията работи: Емилия Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна продължава обработката против кърлежи и насекоми

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” ще извърши обработка против насекоми и кърлежи на общински обекти и площи от днес до 26 юли.  Против кърлежи ще се обработят тревните площи в карето между бл. 75 и бл. 83 в ж.к. „Възраждане 4“, детските площадки в квартала, алеята покрай гробищния парк на бул. „Вл. Варненчик“ и детската..

публикувано на 22.07.24 в 10:02

Варненски хор спечели голямата награда на конкурс във Виена (ВИДЕО)

Варненският детски хор „Добри Христов“ към Общинския детски комплекс спечели първата   награда и златния медал в 13-ото издание на Световния фестивал за мир в австрийската столица Виена. Събитието, който приключи в неделя, е сред най-престижните хорови прояви. В тазгодишното издание участваха 42 хорови формации от 16 държави. Детски..

публикувано на 22.07.24 в 09:45

Президентът връчва втория мандат днес

От 11 часа днес президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в Народното събрание - тази на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Очаква се ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен. Това свое намерение те обявиха пред медии..

публикувано на 22.07.24 в 09:00

35 години строителство за пример

Строителство за пример. Така най-кратко може да бъде определена дейността на строителната компания Комфорт ООД, която отбелязва своята 35-та годишнина. Десетки жилищни и административни сгради, търговски обекти, хотели и част от най-емблематичните сгради, определящи облика на съвременна Варна защитават името на фирмата вече четвърто..

публикувано на 22.07.24 в 08:00

Седми ден се борят с огъня в Болярово

Седми ден продължава борбата с огъня в района на крайграничната община Болярово.  Обстановката в ранните сутрешни часове е спокойна, няма опасност за населени места.  И през тази нощ е имало две активни огнищата между селата Воден и Голям Дервент. И днес на място остават десетки пожарникари, военнослужещи, горски служители, земеделски стопани и..

публикувано на 22.07.24 в 07:36

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  22.07.2024  г. В периода  08:30  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 22.07.24 в 06:13

Слънчево, облаци и превалявания в понеделник

Сутринта на повече места ще е слънчево, но около и след обяд над по-голямата част от района ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра, не са изключени и градушки. На места явленията ще продължат и през нощта. Ще духа слаб вятър от северна четвърт...

публикувано на 22.07.24 в 06:13