Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бетоновоз посреща туристите на "Златни пясъци"


Паркингите пред хотелите, разположени на първа линия в комплекса "Златни пясъци" са пълни. И по обед продължават да пристигат туристи. 

Не всички хотели обаче са отворили. За тях подготовката за сезона продължава с пълна пара, това обяснява общ работник в един от хотелите:

"Подготвят се стаите, почиства се и отваряме в края на май. Някои от миналогодишния персонал се връщат, други не. Бройката за сезона вече е запълнена. "

Гласът на гларусите е заглушен от ремонтите, които се извършват по крайбрежната алея. Работи бетонова помпа и се вдига шум, който затормозява почиващите.

"В комплекса има гости, но не са чак толкова много. Засега не сме усетили по оборота. Посетителите са основно румънци", споделя впечатленията си управителят на магазин на първа линия. 

Басейните се пълнят, плочките към тях се мият, градинките се окопават. И тоалетните вече са отворени:

"Никой още не е дошъл, но персоналът е налице", обяснява жената, която вече четвърти сезон отговаря за чистотата на санитарните помещения. Табела показва, че посещението е струвало 1 лев през миналата година.  "Беше най-чистата и най-евтината тоалетна. И хората, и шефовете са доволни".

Чуйте повече в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Родители искат връщане на допълнителните занятия в детските градини във Варна

Около 200 родители са се подписали само за дни в онлайн петиция , която иска възстрановяването/въвеждането на допълнителни платени занимания в детските градини и училища във Варна. Това каза за Радио Варна Даниела Ванкова, която е сред инициаторите на искането. Тези занимания включват различни спортни дейности като футбол, гимнастика,..

публикувано на 22.05.24 в 08:05
Дупката Taam Ja

Дупка в морето няма дъно. Учените не могат да измерят дълбочината й

Дупка в морето се оказа без дъно или поне учените с познатите им методи не могат да разберат на каква дълбочина свършва, съобщава Novini.bg. „Изследователите откриха в океана най-дълбоката дупка на планетата - и тя е толкова дълбока, че не могат да стигнат до дъното“, съобщи CBS News, позовавайки се на публикация в новия брой на списание..

публикувано на 22.05.24 в 07:20
„Битката при Варна“, художник Ян Матейко

Стрелба с лък, рицарски игри и демонстрация на боеве за 580-ата годишнина от Битката при Варна

С тридневен фестивал на открито морската столица ще отбележи 580-ата годишнина от Битката при Варна , водена от полския крал Владислав III Варненчик. Събитието е съвместна инициатива на Република Полша и Община Варна и ще се проведе в дните между 4 и 6 октомври на територия на парк-музея „Владислав Варненчик“. Това стана ясно днес на поредна среща..

публикувано на 21.05.24 в 19:42

Десетки яхти и зрелищни гонки на регатата Varna Channel Cup на 24 май

Варна посреща 24 май с най-красивата ветроходна регата в Черно море, съобщават организаторите. Морската столица ще посрещне „Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост” със зрелищно ветроходно събитие. Десетки яхти ще излязат в акватрорията на варненския залив пред Морската градина за първата състезателна гонка на Varna Channel..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

Български стихотворения красят центъра на Варна за 24 май (СНИМКИ)

Центърът на Варна е украсен с пана с известни български стихотворения по случай предстоящия празник на българската просвета и славянската писменост, 24 май.   Произведенията, красящи морската столица, са на знаменити български автори като Елин Пелин, Любен Каравелов и Ран Босилек. Тази година 121 групи с представители на детски..

публикувано на 21.05.24 в 12:05

На Константин ли е кръстено село Константиново?

Село Константиново е разположено на около 15 км от центъра на Варна и на 8 км източно от Белослав. Старото му име е Дерекьой, което буквално означава „село в дере“. Името „Константиново“ му е дадено около 1898 г., когато след опажаряването му от турците се населва отново. Кръстено е на първия заселник дядо Костанда, гагаузин.   Но, Костанда си..

публикувано на 21.05.24 в 10:05

С литургия започна празникът в манастира "Св. св. Константин и Елена" край Варна (СНИМКИ)

В манастира край Варна, посветен на Св. равноапостоли Константин и Елена, вече започна празничната света литургия.  Много хора дойдоха, за да измолят здраве и благословение за себе си и семействата си.  В 12 започва тържеството в едноименния курорт с изпълненията на представителния духов оркестър на..

публикувано на 21.05.24 в 09:27