Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят временно централни улици във връзка с Маратон Варна

В неделя, 12 май, от 8.30 до 15.30 часа

Във връзка с провеждането на международния лекоатлетически „Маратон Варна 2024“ във Варна се въвеждат промени в организацията на движението на пътни превозни средства на 12 май, неделя.

Още от 20 часа на 11 май 2024 г. до приключване на мероприятието около 15 часа на 12 май 2024 г. се спира движението на пътни превозни средства по крайбрежната алея от „Почивка“ до басейн „Приморски“.

В деня на провеждането на маратона, 12 май, от 8:30 до 15:30 часа се преустановява движението, както следва:

1. Бул. „Приморски” - в частта от кръговото кръстовище на пл. „Славейков“ (Гаров площад) до кръстовището с бул. „Цар Освободител“;

2. Бул. „Цар Освободител” - в отсечката от кръстовището с бул. „Приморски” до кръстовището с бул. „Осми Приморски полк”;

3. Бул. „Княз Борис I” - от кръстовището с бул. „Цар Освободител” до кръстовището с ул. „Янаки Богданов”;

4. Ул. „Свети Никола“ – в частта от кръстовището с бул. „Княз Борис I” до Станчова алея;

5. Крайбрежна алея – от кръстовището с ул. „Свети Никола“ до басейн „Приморски“;

6. Ул. „Михаил Колони“ – в частта от кръстовището с бул. „Приморски“ до площад „Екзарх Йосиф“ и от частта от площад „Екзарх Йосиф“ до бул. „Княз Борис I“ (пешеходна зона);

7. Ул. „Свети Климент“ – в отсечката от площад „Екзарх Йосиф“ до ул. „Хан Аспарух“;

8. Ул. „Стефан Стамболов“ – в частта от кръстовището с ул. „Стефан Караджа“ до ул. „Стефан Богориди“;

9. Ул. „Цар Самуил“ – в частта от кръстовището с ул. „Одрин“ до кръстовището с ул. „Михаил Колони“.

Промяната в организацията на движението ще бъде осигурена от Областната дирекция на МВР във Варна. Всички затворени булеварди и алеи ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради. Ще бъдат охранявани от полицейски екипи и доброволци. Община Варна и организаторите на мащабната спортна проява молят за разбиране и спазване на временната организация на движението от страна на всички граждани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

32 градуса в неделя във Варна

През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 16° и 21°, по крайбрежието до 23°, за Варна около 21°. През деня ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Тогава на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще..

публикувано на 24.08.24 в 15:42

Очаква се скоро Франко Неро да се снима в българския филм „Аве Мария“

Искрено съм се забавлявал по време на кариерата си,тъй като съм от малкото актьори, които са се снимали във всички жанрове-това каза на пресконференция във Фестивалния и конгресен център-клон на НДК във Варна италианската кинолегенда Франко Неро. Той сподели, че е имал късмета да работи с гениалния режисьор Куентин Тарантино и с великия актьор..

публикувано на 24.08.24 в 15:22
Плаж к.к.

Ваканционно селище "Албена" отбелязва своята 55-та годишнина

Както през последните 55 година, на всеки 24-ти август от далечната 1969 година, ваканционно селище "Албена" ще отпразнува своя рожден ден с празничен концерт и много изненади за своите гости и приятели.   Кулминация в програмата за отбелязване на годишнината ще бъде шоуто на знамения цигулар Васко Василев, което започва точно в 21:30 ч. на..

публикувано на 24.08.24 в 12:01

Девня празнува с богата програма няколко дена

Девня ще отбележи 55-ата си годишнина от обявяването си за град с четиридневна програма. Сред звездните изпълнители на празничния концерт са фолклорен ансамбъл „Варна“, кипърската звезда Аристос Константину & бенд, група „Тангра“ и фолкдивата Камелия, научи Moreto.net На 27 август се навършват 55 години, откакто селата Девня, Река Девня и..

публикувано на 24.08.24 в 11:56
Снимката е илюстративна.

Пожари избухнаха на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и..

публикувано на 24.08.24 в 11:45
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Радев: Шипка е кръстопът на историческата ни съдба

Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината. Вече 147 години подвигът на българските опълченци е стожер на националната ни памет, на обичта към Отечеството, символ на възродения български дух и на саможертвата в името на свободата, това..

публикувано на 24.08.24 в 11:27

Един загинал при тежка катастрофа по пътя за ГКПП „Маказа“

Тази сутрин около 8.00 часа стана тежка катастрофа в района на село Първица, на главния път за ГКПП „Маказа“ , община Кирково. При инцидента са се ударили две коли. Една от тях е управлявана от 86-годишен шофьор, който е загинал при удара. Пътниците от другата кола са откарани за преглед в болница в..

публикувано на 24.08.24 в 11:25