Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие "Безсмъртният полк" се проведе във Варна (СНИМКИ)

Около 200 души - потомци на участници във Втората световна война и хора, дошли да отдадат почит, се включиха в шествието на т. нар. Безсмъртен полк във Варна. 




Събитието се провежда всяка година на 9 май. 




Шествието във Варна тръгна от входа на Морската градина, а участниците преминаха през централната алея, за да стигнат до алеята на Възраждането и паметник Пантеона. 




Главен организатор на събитието, планирано до продължи до 19 часа, е Фондация "Безсмъртен полк"-България и Сдружение "Россияние-21 век". Съорганизатори са НД "Русофили"-Варна, Сдружение "Отечествен съюз"-Варна и БАС-Варна.




снимки: Галена Ковчазова








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кирил Петков: Ще търсим подкрепа и в 51-вото НС

След връщането на втория, неизпълнен, мандат на президента Румен Радев, с ъпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че ще търсят подкрепа и в следващото Народно събрание.  Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО) "Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Връзката между доходите на хората,..

публикувано на 22.07.24 в 13:04

Недоволство заради разширение на варненско училище

Основното училище „Васил Друмев“ във Варна скоро ще бъде строителна площадка. Предстои неговото разширение с нова пристройка, която ще бъде на три етажа, с 12 класни стаи. Ще бъде изграден и нов физкултурен салон. Проектът е мащабен и е за близо 4 милиона лева.  Причината за разширението е да се изпълни изискването на Министерството на..

публикувано на 22.07.24 в 13:00
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

"Възраждане" предлагат пострадалите от пожарите да бъдат настанени в хотели

Парламентарната група на "Възраждане" ще внесе утре в Народното събрание проект на решение пострадалите от пожарите, чийто дом е бил разрушен от пламъците, да бъдат настанени в хотели в близките градове за сметка на държавата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов, цитиран от БНР.  Според Костадинов е недопустимо хората да живеят във..

публикувано на 22.07.24 в 11:50

Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО)

В този час президентът Румен Радев връчва мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в Народното събрание - тази на "Продължаваме промяната - Демократична България".  Очаква се ПП-ДБ да върнат втория мандат неизпълнен. Това свое намерение те обявиха пред медии миналата..

публикувано на 22.07.24 в 11:04

Във Варна ще излъчват на голям екран началото на Олимпийските игри

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж 2024 ще се излъчва в петък - 26 юли, от 20:30 часа, пред Аквариума в центъра на Варна. Инициативата се организира от „Алианс Франсес“ със съдействието на Община Варна. Съорганизатори са още Френско посолство и Френски институт в България, с медийната подкрепа на Българска национална телевизия и..

публикувано на 22.07.24 в 10:49

Между 5 и 8 пепелянки на сезон хващат във Варна

Между пет и осем пепелянки хваща на сезон змиеловецът на Варна Боян Благоев. Сигнали за отровни змии в морската столица тази година се получават от Аксаково, кв. "Виница", както и от сметището в с. Въглен. Последният случай е именно от Въглен, където змията се оказва скрита в шахта. "Влязох вътре, където се беше свила. Хванах я с ръка, светнах с..

публикувано на 22.07.24 в 10:40

Във Варна продължава обработката против кърлежи и насекоми

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” ще извърши обработка против насекоми и кърлежи на общински обекти и площи от днес до 26 юли.  Против кърлежи ще се обработят тревните площи в карето между бл. 75 и бл. 83 в ж.к. „Възраждане 4“, детските площадки в квартала, алеята покрай гробищния парк на бул. „Вл. Варненчик“ и детската..

публикувано на 22.07.24 в 10:02