Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1200 участници в Маратон "Варна" тази неделя

Автор:

Пресконференция за Маратон Варна' 2024 имаше днес в Общината.  Маратонът е тази неделя, в центъра на Варна, като първият старт ще бъде в 9:30 ч. Повече от 150 доброволци са включени в проявата. Пристигат много силни състезатели, около 1200 са всички участници в този маратон. На пресконференцията присъстваха част от организаторите и кметът на град Варна Благомир Коцев. Това е 9-то издание на маратона. 

Интересът към деветото поредно издание на надпреварата е небивал и се наложи организаторите да подготвят направата на допълнителни стартови номера. Онлайн заявките вече са затворени, но все още можете да се запишете за участие чрез късната регистрация до събота. Голяма част от улиците в града около  Морската градина ще бъдат затворени. Подробности можете да намерите на сайта на маратона. Ще има промяна и в маршрутите на градския транспорт, като на сайта фирмата ще бъдат публикувани всички подробности.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха Параолимипадата в Париж

Първите по рода си параолимпийски игри във Франция бяха открити в столицата Париж със зашеметяваща церемония на открито за първи път в историята. Около 4400 атлети от цял ​​свят ще се състезават в 22 спорта, споделяйки вълнението на пара спорта със зрителите за първи път от осем години. Спортисти от рекордните 168 делегации дефилираха на емблематичния..

публикувано на 29.08.24 в 12:03

"Луда надпревара" пристигна във Варна (ВИДЕО)

„Луда надпревара“ е истинвско автомобилно брутално шоу. Това е млада проява, макар че нап рави доста издания в страната ни. За първи път обаче „Луда надпревара“ стъпва във Варна. Брутални сблъсаци на собственоръчно модифицирани автомобили в масови битки. Автомобили на куп, борещи се да оцелеят. Така може да се опише това безпощадно..

публикувано на 29.08.24 в 11:55

Варненката Стела Енeва носи флага на Параолимпиадата

Варненката Стела Енева носи българския флаг по време на официалното откриване на Параолимпийските игри в Париж.  Повече от 4000 спортисти с физически, зрителни и интелектуални увреждания ще спорят за отличията в 22 вида спорт през следващите 11 дни. На 31.08 от 11:08 ч. започва хвърлянето на диск за жени в кат. F57 (хора с увреждания на..

публикувано на 29.08.24 в 11:06

Григор в третия кръг на първенството на САЩ

Григор Димитров се класира без загубен сет за третия кръг на Откритото първенство на САЩ.Поставеният под №9 българин победи във втория кръг с 6:1, 6:1, 7:6(4) №62 в световната ранглиста Ринки Хиджиката (Австралия). Срещата продължи 2 часа и 13 минути. Това е трета победа от три мача за Димитров срещу този съперник  На старта на турнира Григор..

публикувано на 29.08.24 в 11:02

Лудогорец гостува в Кишинев

Лудогорец се изправя срещу молдовския шампион Петрокуб в мач реванш от плейофната фаза на Лига Европа. Срещата на стадион “Зимбру” в Кишинев започва в 20:00 часа.  Шампионвите ни водят след първата среща с 4:0. Така всички очакват протоколен реванш.

публикувано на 29.08.24 в 11:01

Семейство от Добрич направи фурор на турнир по бридж в Румъния

С престижното второ място от много силния турнир за смесени двойки на най-големия международен бридж форум на Румъния- бридж фестивал в Мамая, се завърна българската двойка Драганка и Стефан Георгиеви. Представителите на "Албена бридж клуб" играха много силно в открития двойков тридневен бридж маратон, където участваха 84 дойки от Европа и разбира се..

публикувано на 29.08.24 в 10:55

Томаш подписа с ЦСКА София

Александър Томаш е новият треньор на ЦСКА София, обявиха официално от клуба. От ръководството: на ЦСКА: "Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците”, а с него у дома се завръщат и Константин Мирчев, и Тодор Кючуков! Христо Колев също е в щаба им, а Илиян Митрев остава и в новия треньорски състав като кондиционен треньор. Желаем им успех..

публикувано на 28.08.24 в 21:41