Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абитуриенти на Спортното училище: Пожелаваме си още успехи!


Варненското спортно училище „Георги Бенковски“ изпрати днес своя випуск`2024. Много усмивки, сълзи, вълнение, прегръдки и станалото традиционно изброяване от 1-но до 12-т, символизиращо успешно преминатите класове до завършването, ги имаше и тук. Това, което отличава учениците в това училище е, че освен диплом за средно образование имат завоювани купи и медали, някои от тях от европейски и световни форуми. 

Мирела Николова (на снимката), сподели, че след училище излиза от художествената гимнастика и ще кандидатства зъботехника. След годините работа в залата като индивидуален състезател и като капитан на ансамбъл, споделя че повече й е харесвало да бъде в ансамбъла, заради лидерските й задачи като капитан. Спортът ме научи на много неща, на дисциплина, как да се държа с хората, на доброта, сподели Николова. 

Анхела Йошовска завършва с баскетбол. От Ботевгтрад е и в 10-ти клас спорта я отвежда във Варна, където днес завършва училище. Споделя, че приятелствата й, изградени в спорта са по-здрави от останалите и че извън спорта е много срамежлива в контактите. 

Много ми е вълнуващо днес, каза през сълзи преподавателят по математика Стилияна Иванова, която изпрати последния випуск в кариерата си на учител. Радостта, че учениците ми са успешни е най-голямият дар в тази професия, сподели още г-жа Иванова.

Красимир Кирилов, треньор по кикбокс, създал републикански, балкански, европейски и световни шампиони, пожела на възпитаниците си днес така както са тренирали и са се борили на състезание, така да се борят и в живота. Възпитаниците му Васил Тодоров, Теодор Адамов и Станислав Радов споделиха, че продължават да тренират, наясно са че оттук нататък ще трябва да започнат и да работят, но не изключват и възможността да останат в спорта, кандидатствайки спортен мениджмънт в НСА.

Фотороепртаж: Румен Сарандев
По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Цвете в епруветка, защо не?

Уникални цветя в епруветка може да видите и да купите на фестивала Флора Варна 2024, който приключва днес, 26 май. Цветето в епруветка е продукт на Растителните биотехнологии. То се ,,посява‘‘ в стерилни условия и се развива в епруветка, в която има специално създадена хранителна среда, съдържаща всички необходими вещества и минерали, за да..

публикувано на 26.05.24 в 11:11

Най-голямата ботаническа градина се строи в пустинята

След серия от мегапроекти, саудитският принц Мохамед бен Салман Ал Сауд поръча и най-голямата в света температурно-контролирана ботаническа градина. Проектът се нарича King Abdullah International Gardens и се простира на над 2 млн. кв. м площ. За това информира dariknews.bg. Нищо в този проект не е обичайно. Едва ли има друга ботаническа..

публикувано на 26.05.24 в 09:44

Благотворителният уличен базар "От деца за деца" с второ издание

В Деня на детето, 1 юни, от 13 до 17 ч. цветното пространство пред Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна ще се превърне в арена за забавления и игри - предстои второто издание на уличния базар "От деца за деца" . Всяко дете ще може да продаде своите играчки, дрешки, аксесоари, а защо не и някое вече омаляло колело, тротинетка или..

публикувано на 25.05.24 в 15:40

Варненци и гости на града откриват сезона

Най-после затопленото майско време провокира някои хора да поседнат, да полегнат и да се разходят на плажа. Репортерът ни Даниела Стойнова видя тази лятна картинка. Флагът е червен. Атмосферно налягане 1017 хПа – по-високо от средното за месеца, ще се запази без съществени промени Относителна влажност на въздуха 64 процента...

публикувано на 25.05.24 в 11:08
Централен плаж Варна

Кога ще бъде най-подходящото време за море?

Най-добрият период за почивка на морския бряг у нас ще бъде от 20 юли до 15 август , прогнозира климатологът гл. асистент, д-р Симеон Матев , преподавател в СУ “Св. Климент Охридски“ в Геолого-географския факултет, катедра „Климатология, хидрология и геоморфология“. През годините в този интервал в почти 90 процента има слънце и няма облаци..

публикувано на 25.05.24 в 10:51

От древността до днес тичането остава най-полезното упражнение

Когато става въпрос за сърдечносъдови упражнения, бягането е самостоятелен клас. Това е спорт, който е оцелял през хилядолетията - най-старото и някога единствено олимпийско състезание е било спринтът, но практическите му ползи датират от праисторически времена, съобщи National Geographic...

публикувано на 25.05.24 в 09:04

Пиенето на кафе може да ни предпази от Паркинсон

Знаем, че това, което ядем и пием, оказва значително влияние върху здравето ни, а ново проучване откри още една връзка между пиенето на кафе и по-малката вероятност от развитие на болестта на Паркинсон, съобщи Science alert. Разглеждайки данни, събрани за 184 024 лица в продължение на средно 13..

публикувано на 25.05.24 в 09:02