Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 19 май жителите на Балчик да се оглеждат за дарове от националната кампания "Зелено четене"

Снимка: архив

В четвъртото издание на Национална кампания "Зелено четене" Балчик се включва чрез читалище "Васил Левски".

 На 19 май жителите и гостите на Белия град да се оглеждат за книгодарове, приканва за участие читалищният секретар Елица Стайкова. Петдесет български автори са дарили свои книги, които тя се надява да достигнат до повече хора. Търсете ги на места в района на читалището, храм "Св. Петка", паметника на Васил Левски, лятната библиотека край морето, както и в Двореца. Всички служители на читалището са доброволци в кампанията за популяризиране на четенето и при необходимост ще съдействат на желаещите да се включат, като им обяснят как, сподели Стайкова.
Нужно е да спазят няколко стъпки: да станете част от фейсбук групата на кампанията, да публикувате снимка от своето зелено четене, да отбележете с #книгодар и да споделите кратко описание на настоящото си четиво. За да продължите кампанията, може да върнете книгата по същия начин, а и да дарите своя, като напишете #книгодар и я оставите за друг гражданин.
Подробности са поместени на zelenochetene.com
Елица Стайкова се надява догодина все повече градове да участват, с което да се увеличат четящите млади хора и кампанията се превърне наистина в национална.
На 16 май в рамките на кампанията в Балчик се организира литературно четене и игри за третокласниците от ОУ "Антим I" в Балчик с книгите на Ангелина Михайлова, а на 19 май от 11.00 часа е турът на книгодарите в Балчик.
Другите градове участници са Пещера, Враца, Габрово, София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Онкоболницата във Варна иска отлагане на промените в заплащането на медикаменти от НЗОК

Отлагане на влизането в сила на променената методика за заплащане на лекарствата за лечение на онкологично болните пациенти, влязла в сила от 1 юли, по която НЗОК ще заплаща приложените химиотерапевтици, поискаха от ръководството на Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания "Д-р Марко Марков" във Варна.  От здравното..

публикувано на 09.07.24 в 16:00

Акция в Максуда, иззеха 16 600 къса цигари

16 600 къса цигари без акцизен бандерол иззеха от адрес в Максуда при п олицейската операция по противодействие на контрабандна акцизна стока, съобщават от полицията. Към 08.30 часа,. 58-годишен варненец, осъждан за кражби, бил спрян за проверка в района на т.нар. Максуда. В хода на инспекцията, у него полицаите намерили и иззели 1 000 къса цигари..

публикувано на 09.07.24 в 15:16

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят кабинет с втори и трети мандат

ПГ на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи предложения за кабинет с втория и с третия мандат при никакви условия. Това съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ, предаде БНР. Още преди да е ясно кога точно ще бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, от ГЕРБ декларираха, че няма да го подкрепят. Решението остава непроменено и по..

публикувано на 09.07.24 в 14:30

Земите в област Варна са поскъпнали

Земите в област Варна са поскъпнали. Миналата година средната цена за декар достига 1 866 лв., което е със 17.4% повече в сравнение с 2022 година, отчитат от Териториално статистическо бюро - Североизток. Област Варна е на четвърто място в страната по цена на сделки с ниви през 2023 година. Най-скъпи традиционно са земите в  Добрич - с 3 623 лв.,..

публикувано на 09.07.24 в 13:47

Председателят на КЗД: Българският закон за защита от дискриминация отговаря на всички европейски изисквания

Българският закон за защита от дискриминация отговаря на всички европейски изисквания и дори ги надхвърля, включително и разпоредбите на новата директива. Това съобщи във Врана доцент Ана Джумалиева, председател на комисията, на кръгла маса, която се провежда в курорта "Св. св. Константин и Елена".Форумът е посветен на подобряването на превенцията на..

публикувано на 09.07.24 в 13:22

Обработват паметниците във Варна с гел, който отблъсква гларусите

Обработват паметниците във Варна със специален гел, който отблъсква гларусите. Започна почистване на монументите във Варна. Освежени са бронзовите бюстове и каменните постаменти на паметника на Никола Вапцаров до Дома на архитекта и на Иван Вазов в Морската градина. Почистен е и паметникът на Иван Церов на площад „Независимост“, съобщават от общинския..

публикувано на 09.07.24 в 11:27

Задържаха кмета на варненското село Старо Оряхово

Разследване за наличие на организирана престъпна група, извършвала изнудване и рекет в село Старо Оряхово, община Долни чифлик е започнала Окръжната прокуратура във Варна. По предварителна информация   разследват кмета  на селото Петър Тинев. Все още разследването е в начален етап, по-късно ще бъдат оповестени подробности, допълват от..

публикувано на 09.07.24 в 11:09