Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионалната здравна инспекция Добрич организира бдение със свещи тази вечер пред сградата на Младежкия център

Снимка: архив

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май. 
Мотото на международната кампания тази година е „Помним! Приемаме! Подкрепяме!”.
По този повод РЗИ Добрич организира днес бдение със свещи от 20.00 часа пред Младежкия център „Захари Стоянов“. Те канят жителите на града да се присъединят, за да покажат своята съпричастност и подкрепа. От здравната инспекция информират, че ХИВ не може да бъде предаден чрез държане за ръце, прегръдка или работа в колектив и напомнят, че в сградата им всеки делничен ден работи кабинет за безплатно и анонимно изследване.
Всички граждани, желаещи да изразят съпричастността си към засегнатите от болестта и към проблема ХИВ/СПИН, могат да се включат във вечерното бдение тази вечер и като запалят свещ на прозореца на домовете си в 21.00 ч.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди почетоха паметта на Христо Ботев на връх Околчица

България почита днес паметта на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на отечеството. Близо 1800 души извървяха по пътя по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица във Врачанския балкан, където е организирано и всенародното преклонение пред паметта на героите. 148 години след героичната гибел на Христо Ботев във..

публикувано на 02.06.24 в 13:39

Варна отдаде почит на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С общоградско поклонение във Варна беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметника на Христо Ботев в алеята на Възраждането в Морската градина бяха поднесени венци и цветя от Благомир Коцев - кмет на Варна, от проф. Андрияна Андреева - областен управител на Варненска област, от..

публикувано на 02.06.24 в 13:30

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение.  Началото е от 10:30 ч. пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили и Варненската и..

публикувано на 02.06.24 в 10:09

Семеен фестивал „Лятно театро 2024“ в Бяла на 2 юни по повод на Деня на детето

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ гостува днес в Бяла по покана на общинската администрация. Празненството започва в 10:00 ч. на площад “Европа” с анимация със забавни игри за малки и големи и продължава с кукления спектакъл “Повече от магия”. За да развеселят още повече децата на Бяла, идват маскотите Маршал и Скай от “Пес патрул”. Организаторите са..

публикувано на 02.06.24 в 10:02

Обновената автогара във Варна от днес обслужва извънградските и международни линии

Обновената Автогара във Варна беше открита вчера от кмета Благомир Коцев. Той преряза лентата на терминала, който вече е отворен за пътуващите за и от Варна. Според прогнозите, Автогара Варна в този си вид, ежедневно ще обслужва средно по 300 вътрешни линии и още 10 международни, за които Варна е междинна спирка.  Новата сграда е разположена..

публикувано на 02.06.24 в 08:21

Времето на 2 юни- слънчево до обяд, след това купесто дъждовна облачност и гръмотевици

Днес денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, не са изключени и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад, по крайбрежието от югоизток. Максимални температури между 28° и 33°, по Северното Черноморие..

публикувано на 02.06.24 в 08:17

На първи юни децата на Варна играят навън

Инициативата на община Варна "Да поиграем навън", при която затворено за движение на автомобили е пространството между общината, градинката на Търговската гимназия  и Икономическия университет  от днес до 22 часа утре,бе посрещната радушно от семействата с малки деца, за които имаше забавни игри и спортни събития. Кметът на града Благомир Коцев..

публикувано на 01.06.24 в 16:19