Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самостоятелна изложба живопис и скулптура на Ангел Ангелов

27 юни, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа

Ангел Ангелов представя самостоятелна изложба живопис и скулптура. По образование авторът е борден инженер от Морската авиация. Завършва ВВВУ "Георги Бенковски" в гр. Долна Митрополия, любовта му към авиацията не му пречи да се отдаде и на изкуството. През 1974 г. завършва тримесечен курс при известния варненски скулптор Христо Боев. По време на 21-годишната си служба участва в пет изложби. След уволнението си от флота продължава да изработва малки пластики, но сменя материала от дърво на бронз и камък.

Ангел Ангелов е член на „Сдружението на Варненските художници” и на Клуба на творците при Общински съвет на СОСЗР (Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва), гр. Варна. Има зад гъба си 18 самостоятелни изложба и над 30 участия в колективни изложби и биеналета в София, Габрово, Плевен и Русе. Негови творби са притежание на галерии в страната, а също така в САЩ, Русия, колекционери и частни лица. Живее, работи и твори във Варна.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Концерт в лятна вечер” по повод 90 години Радио Варна

„Концерт в лятна вечер” – на открито, на входа на Морската градина във Варна. Това е нашият подарък за верните ни слушатели и приятели! Радио Варна Ви кани на „Концерт в лятна вечер” на 16 юни на специална сцена на входа на Морската градина. Началото е 19.00 ч. През настоящата 2024 г. Радио Варна отбелязва своята 90-а..

обновено на 16.06.24 в 13:42

Академия към Международния Фестивал на Червенокръстките и здравни филми 2024

Академия към Международния Фестивал на Червенокръстките и здравни филми - 20 - 23 юни 2024 г. През 2016 г. се създава Академията към Международния Фестивал на Червенокръстките и здравни филми, която се провежда в годините между конкурсните му издания. Тя е обучителен творчески модул към първия международен кинофорум в България, и включва лекции,..

публикувано на 14.06.24 в 15:08

Глобалният свят търси глобални лидери - среща с проф. д-р Гергана Петкова

17 юни, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 18:00 – 19:00 часа Вход свободен 🌏 ГЛОБАЛНИЯТ СВЯТ ТЪРСИ ГЛОБАЛНИ ЛИДЕРИ ● Защо българите умеят да комуникират на чужди езици? ● Традиции във филологическото образование, исторически предпоставки или народопсихологията стоят в основата на този успех? ● Защо е важно в глобализиращия се свят да познаваме..

публикувано на 12.06.24 в 11:41

"Айдемирски мотиви" - самостоятелна изложба живопис на Илия Иванов

13 юни, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Илия Йорданов Иванов-Ильо е роден през 1962 г. в с. Айдемир общ.Силистра. Завършва средното си образование в ПМГ „Климент Охридски” гр.Силистра. Учи рисуване при скулптура Димитър Нуцулов и проф. Възкресен Изворов. Кандидатства с рисуване и е приет, но се отказва и завършва..

публикувано на 11.06.24 в 18:22
Радио Варна - Концертно студио

Концерт: ШОПЕН, ЖИВОТ В ИЗГНАНИЕ - рецитал на Силвен Моризе, Франция

14 юни, петък, Концертно студио на Радио Варна, 19.00 часа Програма „Интермецо“: ШОПЕН, ЖИВОТ В ИЗГНАНИЕ - Рецитал на Силвен Моризе (роял) Парижкият период на Фредерик Шопен, белязан от принудителното му изселване от Полша, е представен чрез рецитал, който подчертава плодотворната му работа през тези години на промени. Докато Шопен намира..

публикувано на 11.06.24 в 17:00

Изложба С ДЪХ НА МОРЕ представят Мария Николова и Силвия Учкунова

12 юни, сряда, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа ИЗЛОЖБА "С ДЪХ НА МОРЕ" представят Мария Николова и Силвия Учкунова Мария Николова е добре позната на публиката на Арт салона на Радио Варна. Първата си самостоятелна изложба открива тук преди повече от 10 години.  В експозицията "С дъх на море" ще видим творби на Мария и Силвия - майка и..

публикувано на 11.06.24 в 15:27

Павлин Павлов представя "Четири условия за истинско щастие"

20 юни, четвъртък, Арт салона на Радио Варна, 18.00 часа Павлин Павлов е роден 1952 г., възпитаник е на Немска гимназия-Ловеч. Завършил е немска и италианска филологии в СУ “Св. Климент Охридски“. Доктор по история е, докторантската му работа е посветена на съвременна история на Германия. Още като студент е преминал обучение и е..

публикувано на 06.06.24 в 12:55