Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в неделя ни очаква слънчево време

Златни пясъци
Снимка: Ваня Славова

Над по-голямата част от района ще бъде предимно ясно и слънчево, само по Южното Черноморие облачността ще е променлива и там не е изключено слабо да превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, през деня до умерен от североизток, следобед по южното крайбрежие с временни по-силни пориви. Температурите слабо ще се понижат и минималните ще са между 8° и 13°, по крайбрежието малко по-високи, а преобладаващите максимални между 20° и 25°. За Варна минимална температура 16°, а максимална 22°

Вълнение на морето 3 бала, в открито море 3-4. Температура на морската вода между 17° и 20°.

Деж. синоптик: Д. Колева


По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Излязоха резултатите от пробите, взети в района на Шокъровия канал, доказват замърсяване с отпадъчни води

Резултатите от изследването на пробите, взети на 7 юни от морските води в района на Шокъровия канал, показват превишение на нормите по показатели азот амониев нитритен и нитратен , съобщиха от Басейнова дирекция "Черноморски район"  във Варна. Стойностите за показателите БПК5 и ортофосфати като фосфор съответстват на добро състояние , допълват..

публикувано на 17.06.24 в 10:15

Във Варна обявиха конкурс за началник на отдел в дирекция "Култура и духовно развитие"

Община Варна обявява конкурс за началник на отдел „Градски празници и чествания“ към Дирекция „Култура и духовно развитие“. Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – бакалавър в професионална област хуманитарни или социални науки, както и три години професионален опит.  Конкурсът ще се..

публикувано на 17.06.24 в 10:03

15 дванадесетокласници от Варна с отлични оценки и на двете матури

15 са дванадесетокласниците от Варна, които тази година са се справили отлично и на двата държавни зрелостни изпита. Това съобщи за Радио Варна директорът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева.  Зрелостниците, получили отлични резултати, са от три учебни заведения - Първа езикова гимназия, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и..

публикувано на 17.06.24 в 09:55
Доц. Силвия Благоева

Над 1000 първокурсници очакват в Икономическия университет във Варна

Продължава кандидатстудентската кампания в Икономическия университет във Варна. Приемът на документи започва на 20 юни и ще приключи на 5 юли. Първото класиране ще е на 9 юли, а второто – на 16 юли. Това съобщи, в интервю за Радио Варна, доц. Силвия Благоева – зам.-ректор по Учебната дейност и осигуряване на качеството. Над 1000 са..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Първото заседание на новото Народно събрание ще е в сряда

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното..

публикувано на 17.06.24 в 08:50

От днес се въвежда нов образец на българска лична карта

От понеделник Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта. С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка...

публикувано на 17.06.24 в 08:12
Минерален извор, с. Царевци

В Аврен се вижда края на проблема с водата

До края на юни трябва да започне подмяната на тръбопровода на Аврен, съобщи за Радио Варна кметът на общината Емануил Манолов. Работата по това ще отнеме месеци, но трябва да реши дългогодишния проблем с водата в населеното място. През летните месеци  ще има и масови проверки за кражба на вода.  В десетки населени места в страната, с..

публикувано на 17.06.24 в 08:10