Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчишката гимназия изпрати випуск 81-ви

Балната нощ на 81-вия випуск на балчишката гимназия „Христо Ботев“ завърши тази сутрин по традиция пред вратите на последното им училище с традиционното броене от 1 до 12 и празнични възгласи.

53-мата зрелостници от трите паралелки - с профили природни науки, хуманитарни науки, професия готвач, преминават в нов етап от своя живот – поемат пътя към университета, работното място, семейството…

На звездна церемония снощи те дефилираха в цялата си прелест по червения килим в центъра на Балчик, събирайки овациите на многолюдния площад.

Дипломите им за завършено средно образование ще бъдат връчени на специално събитие през месец юни от кмета на общината Николай Ангелов, който снощи им заръча да празнуват така, че да запомнят балната си нощ.

И тази година се събрахме на градския площад, за да се поздравим и честитим завършването на поредния випуск на балчишката гимназия. Уважаеми родители, поздравявам ви, че сте отгледали и възпитали толкова прекрасни деца. Всички се убедихме колко са красиви и горди по червения килим. Скъпи абитуриенти, балът не е една вечер от вашия живот. С този абитуриентски бал вие затваряте не една страница, а цяла глава от тази необятна книга, наречена живот. Пожелавам ви тази вечер да е прекрасна, незабравима, да се веселите“ – честити Николай Ангелов завършването им като зрели личности.

Тазгодишният "Ученик на годината" на СУ "Христо Ботев" е Валентина Радкова от 12. б - за отличен успех, активна обществена и извънкласна дейност, а абитуриентката, която получава третата награда в памет на Георги Андонов, изразяваща се в позлатен плакет и заплащане на семестриалните такси в първата година от следването, е Паолина Цонева за постигнат висок успех. По думите на Пламен Парушев наградата в името на неговия баща е ежегодна и ще продължи да се връчва на святата дата 24 май.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Без промяна в цената на мидите тази година, как да познаем пресните?

Няма промяна в цената на мидите през последните няколко години. Това съобщи за Радио Варна продавачът на миди в района на Карантината във Варна Мариян Петков.  Пресните двучерупчести трябва да са затворени. Ако са леко отворени (така както стоят във водата), когато се почукат с нокът, трябва да се затворят. Ако това не се случи, те не са..

публикувано на 17.06.24 в 15:25

Лесна работа: Хмм...

Изборната тема още не е отшумяла, а това е добър повод в рубриката „Лесна работа“ да се включим в голямото мислене с някои скромни разсъждения по отношение на обществената хармония. Ние – избирателите отдавна сме наясно, че пари няма, цените се качват, данъците са недостатъчни, минималната работна заплата трябва да се повишава, за да се..

публикувано на 17.06.24 в 14:17

Радио Варна в Украйна (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Журналистът Доротея Николова и фоторепортерът Румен Сарандев от Радио Варна разказват от първо лице за Украйна.  Специалните ни пратеници в момента са в Одеса...   За живота на украинците в условията на поражения в украинските градове... Ще очакваме техните снимки и репортажи, в които ни запознават с живота в Украйна, с хората, които живеят там, и с..

публикувано на 17.06.24 в 12:30

Студентите от специалност "Хореография" на ВСУ „Черноризец Храбър“ представят магията на българския танц

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" кани жителите и гостите на Варна на Годишния концерт на студентите от специалност "Хореография", който ще се проведе на 19 юни 2024 г., от 18:30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център в морската столица. Тази година концертът обещава да бъде истинско празненство на фолклорното танцово..

публикувано на 17.06.24 в 11:40

Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на бизнеса

Предстои поредно издание на конференцията  Digital4Varna. Фокусът върху нея и тази година е к ачественото съдържание - текст, видео, снимки.   Добре информиращите статии, интересните блог постове, увлекателните видеоклипове и визуално привлекателните графики не само носят стойност на аудиторията, но и създават доверие и лоялност към бизнеса,..

публикувано на 17.06.24 в 11:05

Има толкова причини да осиновиш куче!

Има толкова причини да осиновиш куче, а защо да не го сториш, като отидеш в Общинския приют за безстопанствени кучета във варненското село Каменар.  Там има кучета с различни съдби, които чакат да бъдат осиновени и на които всеки един от нас може да даде шанс за нов живот.  Доброволчеството е кауза. Доказват го част от хората, които през..

публикувано на 16.06.24 в 13:36

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Mюсюлманите отбелязват Курбан Байрам днес. Празникът тази година се отбелязва между 16-19 юни, празнува се в продължение на четири дни.  Мюсюлманският календар следва лунните цикли и затова празникът няма постоянна дата и всяка година се измества напред с 10 дни спрямо предходната. Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по..

публикувано на 16.06.24 в 08:27