Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 2 часа закъснява бързият влак от София за Варна

Снимка: БГНЕС

Близо 2 часа закъснява бързият влак от София за Варна, съобщиха за Радио Варна от Министерството на транспорта. Причината е свързана с ремонта, който се извършва на Централна гара София. Снощи е правен ремонт  на компютърната централизация на жп-стрелките, имало е проблем, който е бил отстранен и той е причината за закъснението, обясниха от министерството.

Според разписанието влакът тръгва от София в 22.00 часа и трябва да пристигне във Варна в 6.50 часа.


По публикацията работи: Димитрина Дончева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Катастрофа на пътя Златни пясъци - Варна предизвика километрично задръстване

Катастрофа на пътя за Златни пясъци предизвика километрично задръстване в посока Варна. Инцидент с участието на два автомобила е възникнал към 17,20 часа след хотел на бул. "Княз Борис I" в местност Траката, съобщиха от пресцентъра на полицията. Няма данни за пострадали, нанесен са само материални щети. В единия от автомобилите са пътували чужди граждани...

публикувано на 09.08.24 в 19:21

Варна посреща 15 август с богата програма и световноизвестните групи Дайър Стрейтс, Джипси кингс и Stereo Mc’s

Варна посреща своя празник – 15 август – Свето Успение Богородично с богата и обновена празнична програма. За жителите и гостите на морския град са организирани различни събития, като традиционният Младежкия фестивал Фън сити+, както и  EXIT  - един от най-големите музикални фестивали в Европа в обединение с българския BREEZE , съобщават от общинския..

публикувано на 09.08.24 в 17:15

Варненци внесоха подписка за въвеждане на „зелена зона“ в кв. „Чайка“

118 души са се подписали в подписката за въвеждане на т. нар. „Зелена зона“ във варненския квартал „Чайка“. Документът бе входиран днес в деловодството на Община Варна, съобщават от общинския пресцентър. Вярваме, че  въвеждането на новите правила за платено паркиране, ще допринесат за по-добра организация на движението, намаляване на задръстванията и..

публикувано на 09.08.24 в 17:10
Снимката е илюстративна.

Доставят 20 електрически мотрисни влака, ще ни возят и по линията София - Варна

Консорциум “Шкода Транспортейшън и Шкода Вагонка” е избран за изпълнител на доставката на 20 едноетажни електрически мотрисни влака, с капацитет от минимум 300 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал. Решението на комисията за избор на изпълнител бе подписано днес от министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков...

публикувано на 09.08.24 в 17:00

Вторият патрулен кораб за ВМС готов до края на 2027 година

Строителството и пълното оборудване на втория от двата нови многоцелеви патрулни кораба за Военноморските сили ще бъдат завършени до края на 2027 година, съобщи командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и допълни, че "Смели" ще покрива най-съвременните изисквания. Михайлов припомни, че първият кораб "Храбри" ще е готов до 2025 година, но след..

публикувано на 09.08.24 в 15:52

Потвърдено: 20 години затвор за мъжа, убил приятелката си в Евксиноград

Апелативният съд потвърди присъда на Варненския окръжен съд, с която мъж е бил лишен от свобода за 20 години за убийството на жената, с която съжителствал. Престъплението е извършено на неустановена дата между 1 и 8 януари 2023 г. във Варна, по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие, уточняват от..

публикувано на 09.08.24 в 15:47

Министерството на икономиката продължава усилията за връщане на акциите от Пловдивския панаир от община Варна

 Министерството на икономиката и индустрията продължава усилията за връщане на акциите от Пловдивския панаир от община Варна в патримониума на държавата. Toва заяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов по време на изслушване в Народното събрание.  Николов изтъкна, че Министерството на икономиката и индустрията в законоустановения..

публикувано на 09.08.24 в 15:33