Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха най-хубавите междублокови градинки във "Владиславово" (СНИМКИ)

Оцениха труда на жители на кв. "Владислав Варненчик", превърнали междублоковите пространства в райски кътчета. 

Първа награда в конкурса „Пъстро и създадено с любов" за оформяне на пространството пред блоковете в район „Владислав Варненчик“ във Варна спечелиха жителите на блок 205, вход В, второто място е за Геновева Христова от блок 222, вход 3, а третото - за хората от блок 403, вход 14. 

С много желание поддържат градинката всички съседи в блок 205, вход В. Имат и беседка, за която сами събират средства. Тя е мястото за отдих, приятни разговори и добра компания.

Ако човек има желание да вижда красота покрай себе си, трябва да вложи усилия, разбира се и лични средства, казва Геновева Христова. Всеки ден ботаническата градина пред блок 222 създава истински празник за сетивата. Христова се грижи за над 100 растения от 50 вида. Сред тях има японски клен и индийски люляк.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва рок фестивалът „Varna Rock Adventure“

Тридневният рок фестивал „Varna Rock Adventure“ се открива тази вечер на плажа в кв. „Аспаруово“. Организатори на събитието да мотоклуб „Братя във вятъра“ със съдействието на фонд „Култура“ към Община Варна. Събитието се провежда за четвърта поредна година и е с вход свободен. Специален гост на фестивала е рок музиканта Джо Лин Търнър, а сред..

публикувано на 09.08.24 в 17:57

Да помогнем на Павел

Да помогнем на един баща да пребори коварно заболяване, за да може да се радва на детето си и да е до него, докато расте. Павел Станчев е на 42 години. Съдбата го изправя пред тежко изпитание. Животът му се преобръща, когато му поставят страшната диагноза сарком. В България не може да му се осигури лечение, надеждата за него идва от болница в Турция, от..

публикувано на 09.08.24 в 15:05

Младежкият фестивал на Варна „Фън сити +“ тази събота и неделя

На 10 и 11 август (събота и неделя) във Варна ще се проведе 14-тото издание на Младежки фестивал „Фън сити +“. Зрителите и гостите на морската столица ще могат да посетят събитията, включени в програмата на форума през двата почивни дни от 19:00 до 23:00 часа на площад „Антон Новак“. Фестивалът се финансира и провежда в изпълнение на програма „Младежки..

публикувано на 09.08.24 в 12:50

Морско училище прие 55 нови курсанти

55 млади курсанти влязоха във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“. Новобранците и техните родители бяха посрещнати от началника на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров и командири на отделения и на батальона. Родителите на младите курсанти имаха възможност да получат информация за..

публикувано на 09.08.24 в 12:07

Варненската шампионка по плуване Тея Николова: Точна и в спорта, и в живота

Златна, точна и отлична както в учението, така и в плуването, е шампионката на Плувен спортен клуб "Черно море" Тея Николова. Младата надежда на българското плуване завърши ГПЧЕ "Йоан Екзарх" (Пета езикова гимназия) във Варна  с отличие, приета е в Северозападния университет в Чикаго, но през лятото се подготвя активно за няколко състезания заедно с..

публикувано на 09.08.24 в 09:15

Изложба във Военноморския музей представя морските традиции, суеверия и ритуали

Във Военноморския музей във Варна днес, петък, от 11 часа, ще бъде открита изложбата „Морски ритуали и традиции“.  Експозицията обхваща  различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните моряшки вярвания, обредни практики и суеверия. С богатство от експонати, графичен материал и специално разработено приложение..

публикувано на 09.08.24 в 08:20

Коя е безплатната здравна помощ, когато сме на път?

Ако сме на почивка в България и ни се наложи да потърсим медицинска помощ, можем да отидем при всеки общопрактикуващ лекар, сключил договор със Здравната каса. Това каза за Радио Варна д-р Каролина Златева. Нужно е да си носим синята здравна книжка, която ни дава право на два прегледа на месец, ако посетим личен лекар, различен от този, при..

публикувано на 09.08.24 в 08:10