Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха новото туристическо лого на Варна

Община Варна избра нова графична визия на туристическо лого и слоган, които да се използват в различни комуникационни канали за реклама на морската столица, съобщиха от live.varna.bg. Автор на проекта е Христо Христов. Графичният знак на логото представлява стилизирано изображение на слънце, вълни и хоризонт, изгрев и залез, а слоганът е „Където времето тече различно“. Основната цел е да се илюстрират природните богатства на Варна и да се създаде усещане за движение и преливане, заради изобилието от история, археология, изкуство, архитектура и атмосфера, обяснява авторът.

Проектът на Христов бе избран, след като през месец април т.г. Община Варна обяви конкурс за лого и слоган, които символизират туристическия потенциал на града. До крайния срок 13 май постъпиха общо 53 проекта от цялата страна и едно предложение от Прага. До участие в надпреварата бяха допуснати 45 проекта, отговарящи на критериите, определени в регламента. Останалите  8 проекта не бяха допуснати до оценяване, заради непълен набор от документи, или такива несъответстващи на регламента.

Седемчленна  комисия с председател заместник-кметът по туризма Снежана Апостолова се запозна с идеите и посланието на всеки проект и  разгледа графичните образи. Предложенията трябваше да отговорят на предварително одобрените критерии, като художествени качества - стил, цветови съчетания, асоциативност. Под внимание бяха взети и качеството на изображението, възможностите за мащабиране и приложимост в различни комуникационни канали. Комисията единодушно определи победителя.

На второ място се класира проектът на Ирина Маркова, а на трето - предложението от Володимир Федотов. Комисията реши да отличи с поощрителна  награда, която представлява фотоалбума „Златната древност на Варна“ проектите на Марианна Александрова и Диана Божидарова, както и проектът на Венцислав Цонев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Баева: Стомашните неразположения през лятото са най-често от развалена храна

През юли във Варна и областта не се отчита повишаване на случаите на стомашно-чревните неразположения, но ентероколитите остават най-високия брой при заболяванията в сравнение с останалите, сочи седмичната информация на Регионалната здравна инспекция във Варна. При високи температури на въздуха храната се разваля много бързо, особено ако не са..

публикувано на 29.07.24 в 07:15

Жегата се завръща

Най-прохладно тази сутрин е в районите на Добрич и Карнобат, където са измерени 17 градуса, 18 градуса е в Шумен, 19 в Ахтопол, 20 в Шабла. По 21 градуса е към 6.00 часатемпературата на въздуха в Разград, Бургас и Варна, като във Варна атмосферното налягане е 1015 хПа – по-високо от средното за месеца, ще се понижи до края на деня, а..

публикувано на 29.07.24 в 06:26

Адресите без ток

На 29.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Александър Василев, ул. Петко Напетов и ул. Цар Иван Страцимир, електрозахранени от ТП 131. Смущенията на електрозахранването ще бъдат..

публикувано на 29.07.24 в 05:00
Снимката е илюстративна

Пожарът на границата с Гърция навлиза в минно поле в България

Пожарът на българо-гръцката граница навлиза на българската територия там, където има минно поле. Затова гасенето на огъня се извършва само от въздуха.   Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Гърците работят и със самолети, и с хеликоптери. Ние от наша страна сме само с хеликоптерите на военните, но взехме решение и..

публикувано на 28.07.24 в 15:55

Няма замърсяване на въздуха в района на Гара Елин Пелин

И днес данните за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин показват, че няма замърсяване. На всеки кръгъл час МОСВ получава данни, подавани от мобилната станция, разположена на километър от пожара в склада за фойерверки, съобщиха от пресцентъра на министерството. РИОСВ – София започна измерванията вечерта на 25 юли с мобилна..

публикувано на 28.07.24 в 14:55

Слънчево и горещо в понеделник

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  от 21 часа на 28-ми до 21 часа на 29-ти юли 2024 г. През нощта ще е ясно и почти тихо. Минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 21°. Утре ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб северен вятър, по Черноморието следобед бриз. Горещо,..

публикувано на 28.07.24 в 13:11

Жертвите на взривовете край Елин Пелин вече са четири

Поне четири са жертвите на взривовете в Гара Елин Пелин. Днес сутринта бяха открити две обгорени тела, след като в отминалите дни двама души починаха в болница от раните си. Малко след 10,30 часа следователи от Националната следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на МВР са започнали огледа на..

публикувано на 28.07.24 в 13:04