Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 години от вдигането на флага на "Протео" отбелязаха във Варна

Снимка: ВМС

20 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео” беше отбелязана днес във Варна.

На тържественiq ритуал в Пункта за базиране Варна присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков, командири на военни формирования, офицери от Щаба на флота, ветерани и гости.

За проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните задължения с предметни награди и грамоти бяха наградени военни моряци, служещи на кораба.

Командирът на дивизион кораби със спомагателно назначение капитан І ранг Калин Караколев благодари на офицерите, старшините и матросите, които служат на кораба, за труда, желанието и стремежа за овладяване на сложната техника и връчи награди на заслужилите.

Командирът на кораба капитан III ранг Георги Мирчев изказа благодарност на всички свои подчинени за ежедневните им усилия в обслужването на сложния спасителен комплекс, както и за достойната им моряшка служба в състава на командвания от него екипаж, съобщиха от пресцентъра на ВМС. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Открита е строителната площадка за изграждане на нова сграда на библиотеката във Варна

От миналата седмица е открита строителната площадка на паркинга до Общината във Варна за изграждането на нова сграда на библиотеката във Варна. Това съобщи за Радио Варна кметът на града Благомир Коцев.  От Общината са обявили конкурс за избор на главен изпълнител на строителството, което по предварителни разчети е на стойност между 57..

публикувано на 29.07.24 в 10:55

Започна сесията на ОбС, отложиха точката за отпускане на средства за ДКЦ-то в кв. "Аспарухово"

Сесията на общинските съветници във Варна започна с почитане паметта на наскоро починалия Людмил Бучев, заместник-кмет на район "Младост" и доц. Христо Ганчев, управител на Тубдиспансера във Варна.  Общинският съвет във Варна заседава днес В началото съветниците на "Възраждане" прочетоха декларация, в която твърдят, че Общината и Пожарната не са се..

публикувано на 29.07.24 в 10:54

Автогара-Варна за платения достъп на таксита до паркинга: Правилата на фирмата са такива

Таксиметрови фирми във Варна нямат достъп до паркинга на новата автогара във Варна. Бариера спира възможността клиентите да бъдат превозени с багажа си до автобусите, без да бъде заплатена такса за престой или паркиране. Представители на бранша, както и пътуващи, изразиха своето несъгласие, сигнали са подадени до отговорните институции.  Таксиметрови..

публикувано на 29.07.24 в 10:40

Качеството на морската вода - отлично, изключение правят Офицерският и Централният плаж

Отлично качество на крайбрежните морски води отчитат от Регионалната здравна инспекция във Варна след мониторинг от 23 зони за къпане в областта - от местност Панорама, комплекс "Златни пясъци" до град Бяла. Изключение правят само два плажа в морската столица - Офицерският и Централният във Варна.  Получените резултати от микробиологичните..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Шофьор с над 2 промила алкохол в кръвта хванаха в кв. "Аспарухово"

Шофьор с над 2 промила алкохол хванаха варненските полицаи, съобават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Около 10 часа в неделя в квартал "Аспарухово" служителите на реда спрели за проверка лек автомобил. Силната миризма на алкохол, носеща се от купето накарала униформените да проверят водача за употреба на спиртни напитки. Тестът отчел над 2..

публикувано на 29.07.24 в 09:42
Дарителска кампания

Спират приемането на дрехи и храна за пострадалите във Воден, остава дарителската сметка

Преустановява се приемането на дарения във вид на дрехи, храни и домашни принадлежности за пострадалите от пожарите във Воден, съобщават от Община Болярово. Всеки, който желае да окаже подкрепа може да го направи финансово, по дарителската сметка открита от Общината.  "Искрено сме признателни за вашата съпричастност. Благодарим Ви!", казват от..

публикувано на 29.07.24 в 09:28

Общинският съвет във Варна заседава днес

Общинският съвет във Варна се събира днес – 29 юли, за 13-и път от началото на мандата. В заседанието с начален час 10 са включени 13 точки. Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци. За най-високото отличие на Общината са предложени общо шест личности, сред които са селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан..

публикувано на 29.07.24 в 09:17