Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От чистотата редовно пропускат стара детска площадка около ул. "Васил Друмев" във Варна

Детска площадка в периферията на ул."Васил Друмев" във Варна редовно остава пропусната от служителите на чистотата, оплакват се живеещите в района. Кошчетата за боклук не се обслужват, каза Димитър Ставрев. По думите му площадката е останала невидима и в плана за обновяване на детските пространства. Проблем според него е и фактът, че пясъчникът се е превърнал в котешка тоалетна.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Димитър Ставрев:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Младежкият фестивал на Варна „Фън сити +“ тази събота и неделя

На 10 и 11 август (събота и неделя) във Варна ще се проведе 14-тото издание на Младежки фестивал „Фън сити +“. Зрителите и гостите на морската столица ще могат да посетят събитията, включени в програмата на форума през двата почивни дни от 19:00 до 23:00 часа на площад „Антон Новак“. Фестивалът се финансира и провежда в изпълнение на програма „Младежки..

публикувано на 09.08.24 в 12:50

Морско училище прие 55 нови курсанти

55 млади курсанти влязоха във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Новобранците и техните родители бяха посрещнати от началника на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров и командири на отделения и на батальона. Родителите на младите курсанти имаха възможност да получат информация за..

публикувано на 09.08.24 в 12:07

Варненската шампионка по плуване Тея Николова: Точна и в спорта, и в живота

Златна, точна и отлична както в учението, така и в плуването, е шампионката на Плувен спортен клуб "Черно море" Тея Николова. Младата надежда на българското плуване завърши ГПЧЕ "Йоан Екзарх" (Пета езикова гимназия) във Варна  с отличие, приета е в Северозападния университет в Чикаго, но през лятото се подготвя активно за няколко състезания заедно с..

публикувано на 09.08.24 в 09:15

Изложба във Военноморския музей представя морските традиции, суеверия и ритуали

Във Военноморския музей във Варна днес, петък, от 11 часа, ще бъде открита изложбата „Морски ритуали и традиции“.  Експозицията обхваща  различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните моряшки вярвания, обредни практики и суеверия. С богатство от експонати, графичен материал и специално разработено приложение..

публикувано на 09.08.24 в 08:20

Коя е безплатната здравна помощ, когато сме на път?

Ако сме на почивка в България и ни се наложи да потърсим медицинска помощ, можем да отидем при всеки общопрактикуващ лекар, сключил договор със Здравната каса. Това каза за Радио Варна д-р Каролина Златева. Нужно е да си носим синята здравна книжка, която ни дава право на два прегледа на месец, ако посетим личен лекар, различен от този, при..

публикувано на 09.08.24 в 08:10

Изложба разказва за модата от средата на 19. до средата на 20. век в България

Изложбата "Модата в огледалото на едно столетие -  от средата на XIX до средата на XX век“ ще бъде открита от 17 часа на 12 август, понеделник, в Държавния архив във Варна.  С над 120 снимки е проследена промяната в облеклото и  аксесоарите в едни от най-интересните отрязъци от новата българска история. В отделни табла са илюстрирани дамската,..

публикувано на 08.08.24 в 18:58

"Вой" - една история за крехкия баланс, отговорността и любовта в света на вълците и хората

Той се казва Александър Петров, а литературният му псевдоним е Александър Скалд . Със страст говори както за работата си като еколог в голяма природозащитна организация, така и за писането, и за проучванията за докторската си дисертация върху лисици и белки и тяхната роля в различни екосистеми,  за родното си място в Северозапада, за увлечението си по..

публикувано на 08.08.24 в 15:15