Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13-годишен открадна и подкара кола в Долни Чифлик

Снимка: архив

13-годишен открадна кола в Долни Чифлик и я кара няколко дни, съобщават от полицията. 

Ключът бил оставен на таблото, а автомобилът - паркиран пред дома на потърпевшия. Момчето е задържано и предадено на родителите си след издирвателни действия на полицаите от Четвърто РУ. По -късно служителите на реда открили автомобила, който след като бил управляван известно време, бил изоставен в същия град.

Вчера служителите на реда установили неправоспособния водач и го предали на инспектор от детска педагогическа стая.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Честваме 116 години от Независимостта на България

Община Варна организира тържественото честване на 22 септември – Независимостта на България. Отбелязването на 116 години от историческото събитие включва военен ритуал по издигане на националното знаме на Република България и молебен. Програмата ще продължи с празнично хоро с Фолклорен ансамбъл „Варна“. Тържественото честване е от 10 часа..

публикувано на 22.09.24 в 07:00

В неделя с повече облаци

През нощта ще е предимно ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 8° и 13°, по крайбрежието до 16°. За Варна минимална температура около 15°. През деня облачността от североизток постепенно ще се увеличи, предимно средна и висока. Ще духа слаб до умерен вятър от север,..

публикувано на 21.09.24 в 15:19
Балчик

Балчик отбеляза 84 години от Освобождението си от румънска окупация

Вечна памет на героите, паднали за освобождението засвидетелстваха балчиклии днес по повод 84 години от Освобождението на града от румънска окупация. Кметът на Балчик Николай Ангелов прочете слово за историческата дата, отец Стратия и Яков отслужиха заукопойна молитва и благодарствен молебен, граждани и организации сведоха глави пред Паметника..

публикувано на 21.09.24 в 11:16

Архитекти от Полша споделят опит във Варна за обживяването на градската среда

Архитекти от Полша ще споделят във Варна своя опит в обживяването на градската среда и старинните сгради в рамките на второто издание на проект “Форум за Варна 2024 - добрите примери”, осъществяващ се от сдружение “Пространствата на Варна”. Зузана Мелчарек, Моника Коморовска, Патриция Войташчик и Мачей Гил, които работят както в институции,..

публикувано на 21.09.24 в 10:30

Акция по кръводаряване по случай рождения ден на първия у нас мобилен пункт за кръводаряване тази събота

Акция по кръводаряване с мобилния пункт организират на 21 септември 2024 г. от 9 до 16ч. на пл. "Севастопол" във Варна от РЦТХ – Варна и сдружение „Аз вярвам и помагам“. Поводът е една година от даряването на мобилния пункт за кръводаряване. Инициатори са сдружение "Аз вярвам и помагам",  каза за Радио Варна директорът на РЦТХ – Варна д-р Мирела..

публикувано на 21.09.24 в 09:50
Щаб на ВМС, Варна

Щабът на ВМС светва в зелено в подкрепа на хората страдащи от митохондриални заболявания

Община Варна ще освети щаба на Военноморските сили в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални заболявания. На 21 септември (събота) щабът на Военноморските сили на Република България във Варна ще бъде осветен в зелено в знак на съпричастност към хората, страдащи от митохондриални заболявания и техните семейства.  За пореден път..

публикувано на 21.09.24 в 09:33
Провадия-Солницата

Ден на отворените врати в "Провадия-Солницата" на 22 септември

Ден на отворените врати организира за 22 септември праисторическият център "Провадия - Солницата". Акцент в събитията, посветени на Независимостта на България, са образователните забавления за децата, посочи ръководителят на разкопките акад. Васил Николов.  Децата ще имат възможността да търсят керамични фрагменти в специално подготвени пространства с..

публикувано на 20.09.24 в 16:45